ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Ağustos 2013 Cumartesi 21:00

İşte Kadir Topbaş'ın oy oranı

İşte Kadir Topbaşın oy oranı

Sabah ve Türkiye Gazeteleri'nde yayınlanan iki önemli kulis haberi "Ak Parti'nin İstanbul adayı kim olacak" tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı.


Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu imzalı haberde "Ak Parti'nin 2014 Mart ayında yapılacak mahalli seçimlerde belediye başkanı adayı olarak gösterilecek isimler üzerinde "hassas" bir çalışma yürüttüğü belirtildi.

Haberde, "Mevcut belediye başkanlarının performanslarının ve halk nezdindeki karşılıklarının ölçüldüğü anket tamamlandı. Gizli tutulan anket sonuçları aday belirlemede önemli bir yer tutacak. Aynı ankette vatandaşa mevcut belediye başkanları dışında kimi aday olarak görmek istediği soruldu.

Ortaya çıkan sonuçlara göre belirlenecek adaylar arasında oy potansiyeli yüksek, hatta partinin üzerinde oy alacak isimlere öncelik verilecek. Başbakan Erdoğan da hem kurmaylarına hem de parti teşkilatı yöneticilerine "Önereceğiniz adaylar eş-dost-akraba değil, yüksek oy potansiyeline sahip olmalı" uyarısında bulundu." ifadeleri yer aldı.

TOPBAŞ'IN İSTANBUL'DA YENİDEN ADAY GÖSTERİLMESİ GARANTİ

Türkiye Gazetesi'nin haberinde Ak Parti'nin İstanbul anketi ile ilgili bilgiler de yer aldı. "Topbaş, partiyi de geçti" başlığı ile verilen bilgilere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın oy oranının partinin üzerinde çıktığı belirtiliyor. Haberde ayrıca Ak Partili kurmaylar bu anketin Gezi Parkı olaylarından sonra yapıldığına dikkat çekti.

Bu sonuçlardan hareketle Topbaş'ın İstanbul'da yeniden aday gösterilmesine garanti gözüyle bakılıyor.

Aynı şekilde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yeniden aday olma ihtimali de yüksek. Ak Partili kurmaylar, 2009 yerel seçimlerinde kıl payı kaçırılan illerde bu defa daha özel bir kampanya yürütüleceğini belirtiyorlar" ifadesi yer alıyor.

GEZİ OLAYLARI TOPBAŞ'IN DURUMUNU NASIL ETKİLER SORUSU

Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın imzalı "Adaylık kriterleri" başlıklı kulis haberde de benzer bilgiler yer alıyor.

Haberde, "Yerel seçimler için kurmaylarıyla bir araya gelen Başbakan Erdoğan, milletvekilleri ve teşkilat yöneticilerine "Eş, dost, akraba getirmeyin, seçimi alacak adaylar istiyorum" talimatı verdi" deniliyor. Haberde Ak Parti'nin yaptırdığı son ankette Belediye başkanlarının durumunun da halka sorulduğu belirtilirken, "Ankette kulislere sızan ilk bilgi ise Ak Parti içinde yanıtı merak edilen Gezi Olayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın durumunu nasıl etkiler" sorusunun yanıtı oldu. Daha önceki anketlerde parti ile aynı oyu ya da partisinin bir kaç puan üstünde oy alan Kadir Topbaş'ın desteğinde bir değişiklik olmadı. Daha önceki anketlerde yüzde 57-58'ler civarında destek gören Topbaş'ın oy oranları aynı düzeyde kaldı" denildi.

Habere göre bazı bakanların belediye başkanlığına aday gösterilebileceği, aday gösterilmeyecek bazı belediye başkanlarının ise bakan yapılabileceği bilgisi de yer alıyor.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER