ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Ağustos 2013 Pazar 08:14

İşte görev yeri değişen valiler...

İşte görev yeri değişen valiler...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı Valiler Kararnamesi'nin ayrıntıları belli oldu.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hükümetin hazırladığı valiler kararnamesi'ni onayladı. 22 kişilik Valiler Kararnamesi'nde İstanbul, Ankara ve İzmir valileri yer almazken, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ve Bursa Valisi Şahabettin Harput merkeze alındı.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

İçşişleri Bakanı Muammer Güler'in hazırladığı ve daha sonra Bakanlar Kurulu Kararı'na dönüşen valiler kararnamesini Cumhurbaşkanı Gül onayladı. 22 kişilik kararnamede; Osmaniye Valisi Celalettin Cerah ile birlikte 7 vali merkeze çekildi. Kararnamede; İstanbul, Ankara ve İzmir valilerinin yer almadığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in İstanbul Valisi olduğu dönemde Celalettin Cerrah; İstanbul Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu. Cerrah daha sonra Osmaniye Valisi olarak atanmıştı. Cerrah İstanbul Emniyet Müdürü iken o zaman İstanbul Valisi olan İçişleri Bakanı Muammer Güler'le uzun süre birlikte çalışmıştı.

7 VALİ MERKEZE

Kararnameye göre; Bursa Valisi Şahabettin Harput, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Aydın Valisi Kerem Al, Giresun Valisi Dursun Ali şahin, Bayburt Valisi Hasan İpek, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu merkeze alınan isimler oldu.

VAN VALİSİ BURSA'YA ATANDI

Kararnamede yer alan diğer isimler arasında Konya Valisi Aydın Nezih Doğan Van'a, Van Valisi Münir Karaloğlu Bursa'ya, Artvin Valisi Necmettin Kalkan Hakkâri'ye, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız Aydın'a, İskenderun Kaykamamı Ali İhsan Su Artvin'e, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Oduncu Osmaniye'ye, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Necmettin Kılıç Niğde'ye, Amasya Valisi Abdil Celil Öz Trabzon'a, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Mükerrem Ünlüer Bayburt'a, Kayseri Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan Giresun'a vali olarak atandı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER