ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Mart 2014 Cumartesi 10:27

İşte AK Parti'nin oy oranı

İşte AK Partinin oy oranı

ANAR'ın es son yaptığı ankete göre AK Parti'nin oy oranını açıklayan Atalay, "Şubat ayının sonlarına doğru yüzde 49'u gördük." dedi.


Kanal 7'de Mehmet Acet'in sunduğu İskele Sancak programına konuk olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, programda ellerine ulaşan son anket araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Oy oranı yüzde 49'u gördü

Her hafta saha çalışması yaptıklarını anlatan Atalay, daha önce yaptıkları anketlerin aksine çok farklı bir sonuç çıktığını bildirdi.

Atalay, bu Sabah Başbakan Erdoğan'a da sunulan ve 5200 kişi ile yapılan araştırmaya göre Şubat ayında yapılan son ankette Ak Parti'nin yerel seçimlerdeki oy oranının yüzde 49 göründüğünün altını çizdi.

Son iki haftada oylar yükselişte

Atalay, 12 Haziran 2011 seçimlerinden beri genel seçim oylarının yüzde 50 bandında olduğunu hatırlatarak, şubatın sonuna kadar yerel seçim oylarının ise yüzde 44'lerde seyrederken iki haftada ciddi anlamda yükselişe geçtiklerini kaydetti.

Atalay "İki hafta önce, 18 Şubat'ta 81 ilde 121 bin kişi ile yapılan araştırmada yüzde 44 çıkmıştı. 12 Mart'ta biten araştırmaya göre Ak Parti'nin genel ve yerel seçimlerdeki oy oranının yüzde 49 olduğunu gördük. Genel ve yerelde aynı sonucu bu zamana kadar yakalayamamıştık" diye konuştu.

İzmir'de CHP önde gidiyor

İzmir'de aklı olanın Binali Yıldırım'a oy vermesi gerektiğini ifade eden Atalay, İzmir'de CHP'nin önde göründüğünü fakat oylarının ciddi anlamda yükseldiğini açıkladı.

Seçimler biitiğinde daha fazla büyükşehir ve il belediyesi kazanacaklarına dikkati çeken Atalay, "Her araştırmada İzmir'deki oranlarımızı yükseliyor. Hem büyükşehir ve hem ile olarak mevcut belediyelerimizden daha fazlasını alacağız" dedi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER