ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Mart 2014 Pazartesi 08:29

İşte AK Parti 22 büyükşehirde önde

İşte AK Parti 22 büyükşehirde önde

AK Parti'nin seçim yarışını önde götürdüğü büyükşehirler içerisinde CHP'li iki belediyeler İzmir ve Antalya'daki sonuçlar dikkati çekiyor.


MAK Danışmanlık ve Araştırma şirketinin 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere yönelik 1-7 Mart anketi özellikle büyükşehirlere ilişkin çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Ankete göre, AK Parti 22 büyükşehirde ipi göğüslerken CHP 5, MHP 1, BDP ise 2 büyükşehirde önde görünüyor.

Ankete göre, AK Parti, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'da yarışı önde götürüyor.

CHP'nin birinci parti olduğu büyükşehirleri Aydın, Tekirdağ, Muğla, Mersin ve Eskişehir oluştururken, MHP sadece Adana'da, BDP ise Mardin ve Diyarbakır'da birinci sırada bulunuyor.

AK Parti'nin ipi göğüsleyeceği büyükşehirler arasında İstanbul ve Ankara başta geliyor. En büyük seçim yarışının yaşandığı İstanbul'da AK Parti'nin oyu yüzde 45 görünürken, CHP'nin yüzde 37 oyu bulunuyor.

İstanbul'da MHP'nin yüzde 5, HDP'nin de oy oranı yüzde 6 olarak görünüyor. Ankara'da Melih Gökçek'le Mansur Yavaş arasında yaşanan seçim yarışında AK Parti'nin yüzde 47, CHP'nin de yüzde 35 oyu bulunuyor. Mevlüt Karakaya ile seçim yarışını yürüten MHP'nin ise oy oranı yüzde 14.

İzmir ve Antalya'ya AK Parti mi geliyor

AK Parti'nin seçim yarışını önde götürdüğü büyükşehirler içerisinde CHP'li iki belediye İzmir ve Antalya'daki sonuçlar da dikkati çekiyor.

Ankete göre, Binali Yıldırım'la seçim yarışını götüren AK Parti İzmir'de yüzde 44 oyla birinci parti durumunda. CHP'nin yüzde 43, MHP'nin yüzde 6, HDP'nin ise yüzde 2 oyu bulunuyor.

Antalya'da ise Menderes Türel'i aday gösteren AK Parti'nin yüzde 39, mevcut belediye başkanı Mustafa Akaydın'la yoluna devam eden CHP'nin yüzde 37 oyu bulunuyor.

MHP'nin yüzde 15 oyu bulunurken HDP yüzde 4 oy alıyor.

AK Parti'nin önde olduğu iller: Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sivas, Tokat, Uşak, Yalova, Yozgat.

CHP'nin önde olduğu iller: Çanakkale, Kırklareli, Sinop, Zonguldak.

MHP'nin önde olduğu iller: Kastamonu, Osmaniye.

BDP'nin önde olduğu iller: Hakkâri, Şırnak, Tunceli.

Yarış kıyasıya devam ediyor 

Artvin (CHP ve AK Parti yüzde 42), Bartın (MHP ve AK Parti yüzde 33), Batman (AK Parti ve BDP yüzde 44), Karabük (AK Parti ve MHP yüzde 40), Iğdır (AK Parti ve BDP yüzde 32) 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER