ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Eylül 2013 Salı 13:30

İşte Ahmet Atakan'ın ölüm nedeni

İşte Ahmet Atakanın ölüm nedeni

Hatay'da dün gece çıkan olaylarla yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın ölüm nedenine ilişkin açıklama yapıldı.


Ankara'daki ODTÜ'de bağlı arazideki yol çalışmaları yüzünden çıkan protestolara destek için, Hatay'da yapılan eylemlerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın otopsi raporu belli oldu.

Hatay merkezde gece yapılan izinsiz gösteride hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın cenazesine Adana Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı. Kurumun verdiği ön raporda gencin, beyin kanaması ve omurilik kopması sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Antakya’da gece yapılan ODTÜ protestolarında polisle göstericiler arasında yaşanan gerginlik, müdahaleyle sonuçlandı. Protesto sırasında yaralanarak Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ahmet Atakan (22), tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Atakan’ın cenazesi sabah erken saatlerde Adana Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Cenazeyi burada aile yakınları ve arkadaşları uzun süre bekledi. Hatay Valiliği’nin yüksek binadan düşme olarak belirtti ölüm sebebi Adana Adli Tıp Kurumu’nda detaylıca incelendi. Kurumdan verilen ön raporda, gencin ölümünün ‘genel beden travmasına bağlı, kafatası kemiği kırıklarıyla birlikte omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralamasından gelişen iç kanama’ sonucu meydana geldiği açıklandı.

Adana Adli Tıp Kurumu’ndan çıkacak detaylı raporu beklediklerini söyleyen gencin amcası Nevzat Atakan, “Doktorların belirlemiş olduğu gerekçe, kafada 4-5 santim derinlikte bir göçük oluştuğu ama neye dayalı olduğu bilinmiyor. Neyden dolayı belli olmayan gerekçe ile başından 2-3 santimlik bir çizik var. Daha detaylı rapor verilmesini bekleyeceğiz. O da bir iki ay içerisinde çıkacak.” diye konuştu.

Arkadaşlarının fotoğrafını öperek uğurladığı gencin cenazesi, defnedilmek üzere Antakya Çekmece Beldesi, Pınarbaşı Mahallesi’ne gönderildi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Başdanışmanı Adnan Boynukara Twitter'daki mesajında "Ahmet Atakan'ın otopsi işlemi tamamlanmış ve şuanki verilere göre ölüm sebebi yüksekten düşmeye bağlı ölüm olarak açıklanıyor" dedi.

Hatay'da, ODTÜ'den geçecek yolu protesto etmek için yapılan eylemde hayatını kaybeden Atakan'ın yaralanma anının görüntüleri ortaya çıktı.

OTOPSİYE GİREN DOKTOR : "DÜŞMEDİ" KANAATİNDE

Hatay Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk otopsisine giren Hatay Tabip Odası Başkanı Selim Matkap ise 'düşme' iddiasını reddediyor. Ön otopsiye katılan doktor şu açıklamayı yaptı;

“Atakan’ın vücudunda yüksek bir binanın üzerinden düştüğünü ispatlayan bir bulguya rastlamadık. Kemiklerde, bacağında, kolunda kırık yoktu. Düşenlerde genelde bu kırıklar görülür. En önemli iki bulgu var: Birisi akciğerlerde kanama, diğer kafa travması.”ahmet-atakan-vurulduğu-yer.jpg

“Kafasında künt travma olarak tabir edilen çökme kırığı ve morarma vardı. Ölüm sebebi bunlardan biri. Bunlarla ‘yüksekten düştü’ diye açıklama yapılamaz. Zaten Valiliğin peşinen açıklama yapmaması gerekir. Kesin bilgi elde etmeden açıklama yaparak kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyor.”

OTOPSİ RAPORU İSE ÇOK BAŞKA

Ahmet Atakan'ın ölüm sebebiyle ilgili Adana Cumhuriyet Savcılığı'na verilen otopsi tutanağında ise şöyle deniliyor;

"Ölümün künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kemiği kırıkları ile birlikte omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu meydana geldiği...." 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER