ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Aralık 2016 Pazar 10:25

"İstanbul'daki terör saldırısında oklar PKK'yı gösteriyor"

"İstanbuldaki terör saldırısında oklar PKKyı gösteriyor"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Beşiktaş'taki terör saldırısına ilişkin, "Araçtan yola çıkarak hareket ettiğimiz zaman oklar PKK'yı gösteriyor. Netleştiği taktirde bunlar zaten kamuoyuyla paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Beşiktaş'taki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Araçtan yola çıkarak hareket ettiğimiz zaman oklar PKK'yı gösteriyor. Netleştiği taktirde bunlar zaten kamuoyuyla paylaşılacaktır. Nihayetinde belli ki çalışılmış bir senaryo, belli ki üzerinde planlanmış bir senaryo ama bu netleştiği zaman resmi olarak da açıklaması yapılacak." ifadelerini kullandı.

"Üzerinde çalışılmış planlı bir saldırı"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, hedefin doğrudan polis teşkilatı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Planları detaylı bir şekilde çalışılmış bir saldırı olduğu anlaşılıyor. Beşiktaş taraftarı stattan çıktıktan sonra, en son Bursaspor taraftarı da çıkartılıyor... Son derece rutin, güvenliği sağlayan çevik kuvvet mensubu polislerimizin toplanma yerleri hedef alınıyor. Yani doğrudan doğruya hedef polisin kendisidir."

 "En az 300-400 kiloluk bir patlayıcı kullanıldı"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, en az 300-400 kiloluk bir patlayıcı kullanıldığının belirtildiğini aktararak, "Arabanın patladığı yerde çukur açılmış ve araba yok ortada. Yani o kadar paramparça olmuş. Büyük bir çukur açılmış." ifadelerine yer verdi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER