ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Nisan 2013 Cumartesi 23:33

İstanbul'da yangın faciası

İstanbulda yangın faciası

İstanbul Küçükçekmece'de çıkan yangında 5'i çocuk 6 kişi öldü.


Küçükçekmece, Kanarya Mahallesi Çaylakkuşu Sokak'taki 3 katlı apartmanın 3. katında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İtfaiye ekiplerinin müdahale ederek söndürdüğü yangında aynı aileden 5'i çocuk 6 kişi feci şekilde yanarak can verdi.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. 

Yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınırken evde yapılan incelemelerde 6 kişinin cesedi bulundu.

Yangında hayatını kaybeden 5’i çocuk 6 kişinin cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. 

ÖLEN ÇOÇUKLAR 3 AYRI AİLENİN MENSUBU

Yapılan ilk incelemelerde hayatını kaybeden kişilerden bir kadının 30-35 yaşlarında olduğu, çocukların ise üç ayrı aileye mensup oldukları belirtildi.

Polis ve ilgili savcılığın evde yaptığı incelemelerin ardından cesetler, Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
Öte yandan acı haberi alan ölen kişilerin yakınları olay yerine akın etti.

Çocuklarının öldüğünü haber alan yakınları olay yerinde sinir krizleri geçirdi. Baygınlık geçiren yakınlarına polis ve sağlık ekipleri ile çevredeki komşuları sakinleştirmeye çalıştı.

Polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedeniyle ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

VALİ MUTLU’DAN "YANGIN FACİASI" AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Küçükçekmece’de 5’i çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin açıklama yaptı.

Twitter hesabından açıklama yapan Mutlu, “Küçükçekmece’de yangında hayatını kaybeden 5’i çocuk 6 yurttaşımız için acımız derin. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun" ifadesini kullandı.

YANGININ NEDENİ BELLİ OLDU

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece'de 5'i çocuk olmak üzere 6 vatandaşın hayatını kaybettiği yangında olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Belediye Başkanı Yeniay, "Olayda patlama söz konusu değildir. İtfaiye ekiplerinden aldığım bilgiye göre, odadaki çekyata elektrik sobanın düşmesi sonucu yangının çıktığı tahmin ediliyor." dedi.

Yangın yerinde incelemelerde bulunan Aziz Yeniay basın mensuplarına açıklama yaptı. Olayda herhangi bir patlamanın söz konusu olmadığını söyleyen Yeniay, "İtfaiye ekipleri odadaki çekyata bir sobanın düşmesi sonucunda yangının çıktığını tahmin ediyor. Elektrikli sobanın çekyatın bir tarafında tutuşması sonuncunda yangın çıkmış. Bunun sonucunda boğulmaların gerçekleştiği tahmin ediliyor. Şuana kadar herhangi bir patlama yada buna benzer bir bulguya rastlanılmamıştır." ifadelerini kullandı.

Basın mensupların, Başkan Aziz Yeniay'a ölen vatandaşların yaşları belli oldu mu sorusu üzerine Yeniay, "Yangında 7 çocuk olduğu ifade ediliyor. Çocuklardan 2 tanesi yangından kaçabilmiş. Ölenlerin yaşları belli. Almanya'dan gelen konuk 20 yaşında bir bayan 7 aylık bir bebeği var. Bununla birlikte 4 yaşlarında bir çocuğu var. 2 çocuğu ise ikizmiş. Bunlar da 6 yaş civarındaymış. Diğer çocuğumuz ise 3-4 yaşlarındaymış. Böyle bir olay yaşandığı için gerçekten üzgünüz." diye konuştu

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER