ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Ekim 2014 Salı 17:31

İstanbul’da "savaş" çıktı

İstanbulda "savaş" çıktı

İstanbul’un bazı ilçelerinde Kobani’de yaşananları bahane ederek sokaklara dökülen göstericiler ortalığı savaş alanına çevirdi.


Beyoğlu’nda toplanan korsan göstericiler Kobani’de yaşananları bahane ederek yolu trafiğe kapattı. Polis gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Beyoğlu’nda toplanan yaklaşık 400 kişilik bir grup, Kobani’de yaşanan olayları protesto etti. Bir süre oturma eylemi yapan grup ardından barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Taş atan gruba polis, dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Uyarılara uymayan gruba polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Grup müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

KOBANİ PROTESTOSUNDA 1 ÖLÜ!

İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok kentinde, IŞİD'in Kobani'deki saldırıları ve Türkiye'nin tutumu protesto edildi.

Muş Varto'da yol kapatıp çevreye molotofkokteyli atan gruba güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi. Kafasına gaz kapsülü isabet eden 17 yaşındaki Hakan Buksur hayatını kaybetti.

İKİ EYLEMCİYE LİNÇ GİRİŞİMİ

Sultangazi’de HDP İlçe Başkanlığı önünde toplanan mahalleli, binaya taş ve sopalarla saldırdı. Binada mahsur kalan HDP’lilere yardım için gelen diğer bir grup da mahalleli ile karşı karşıya geldi. Yaşanan olaylar sırasında silah sesleri duyulurken, mahallelinin iki HDP’li eylemciye linç girişiminde bulunduğu görüldü.

TARSUS'TA KOBANİ GERGİNLİĞİ! (Tıklayınız!)

Sultangazi’de öğle saatlerinde HDP’li grup ile mahalleliler arasında başlayan gerginlik, gitgide büyüdü. Polisin müdahalesi sonrası dağılan mahalleli, HDP Sultangazi İlçe Teşkilatını hedef aldı. Binayı adeta abluka altına alan mahalleli, taş ve sopalarla camları kırdı. Binada bazı HDP üyelerinin mahsur kaldığı görüldü. Bu sırada binada mahsur kalan HDP’lilere yardım etmek isteyen bir başka grup da Gazi Mahallesi’nden yürüyüşe geçti. HDP İlçe Teşkilatı önüne gelen grup, mahalleli ile bir kez daha karşı karşıya geldi. İki grup birbirine girince, ortalık adeta savaş alanına döndü. Yaşanan olaylar sırasında silah sesleri de duyulurken, mahallelinin yakaladığı iki eylemciye linç girişiminde bulunduğu görüldü.

TÜRKİYE YİNE KARIŞTI! (tIKLAYINIZ)

EYLEMCİLER MHP İLÇE BİNASINA SALDIRDI

Bağcılar’da Kobani’de yaşanan olayları bahane eden HDP’li grup, arabaları ateşe verdi. Eylemciler Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Binası’na da saldırdı.

Bağcılar’da toplanan HDP’li grup Kobani’de yaşananları protesto etti. Dağılmayan eylemcilere polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Ara sokaklara dağılan eylemciler bir süre sonra tekrar toplandı. Bir otomobili ateşe veren eylemciler MHP İlçe teşkilatına da saldırdı. Bu sırada binada bulunan MHP’lilerin de çatıya çıkarak eylemcilere taş attığı görüldü. Bağcılar’da yaşanan gerginlik sürüyor.

KADIKÖY DE KARIŞTI

Kadıköy’de, Kobani olaylarını bahane ederek eylem yapmak isteyen gruba polisler müdahale etti. Müdahale sırasında bir eylemci başından yaralanarak kanlar içerisinde yerde kaldı.

Kadıköy Boğa Heykeli önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, Kobani’de yaşananları protesto etti. Protestocular caddeyi trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı. Caddede önlem alan çevik kuvvet polisleri, göstericilere dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Göstericiler dağılmak istemeyince polis müdahalesi başladı. Polis, tazyikli su ve biber gazıyla göstericilere müdahale etti. Müdahale sırasında bir gösterici başından yaralandı. Yaralı gösterici için uzun süre ambulans beklendi. Ambulans bir türlü gelmeyince göstericiler kendi imkanlarıyla arkadaşlarını hastaneye kaldırdı.



5 OTOBÜS YAKILDI 8 OTOBÜSE DE ZARAR VERİLDİ

İstanbul’da dün akşamdan beri devam eden olaylar nedeniyle 5 otobüs tamamen yakılırken, 8 otobüsün de camları kırılarak hasar gördü.

İstanbul’da dün akşam başlayan ve bugün de devam eden Kobani eylemleri sırasında 5 otobüs yakıldı, 8 otobüs ise camları kırılarak hasar gördü. İETT güvenlik nedeniyle bazı otobüs seferlerinde güzergah değişikliğine giderken, bazı seferler ise tamamen iptal edildi. Yaşanan olaylar nedeniyle Bağcılar - Kabataş tramvay hattı ise Zeytinburnu - Kabataş istasyonları arasında hizmet vermeye başladı.





















KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER