ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Aralık 2014 Pazartesi 14:49

İstanbul'da 'kurusıkı' operasyonu

İstanbulda kurusıkı operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Libya'ya kaçak yollardan sokulmak istenen 4 bin 20 kurusıkı silahı Avcılar Ambarlı Limanında ele geçirdi.


İstanbul  Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Libya'ya kaçak yollardan sokulmak istenen 4 bin 20 kurusıkı silahı Avcılar Ambarlı Limanında ele geçirdi. Silahlarla birlikte yaklaşık 200 bin gerçek mermi, kurusıkı tabancaları gerçek silaha çevrilmeye yarayan torna tezgahı ve silah namluları ele geçirildi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü önceki gün bir ihbarı değerlendirerek Avcılar Ambarlı gümrük sahasına giden bir TIR'ı durdurarak arama yaptı. Burada yaklaşık 2 bin kurusıkı silah ve 100 bin gerçek mermi ele geçirildi. Operasyonu genişleten polis ekipleri S.A ve S.A'ya ait Esenyurt'taki bir av bayiine baskın düzenledi. Bayinin deposunda da 2 bin 20 kurusıkı silah, çok sayıda silah aparatı, silah sürgüsü, silah kabzası ve mermi ele geçirildi. Daha sonra S.A, S.A, M.A, B.T isimli şüpheliler gözaltına alındı. Operasyon anı polis kamerasına saniye saniye yansıdı.


3 KİŞİ TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü, “Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet"ten tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden S.A ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Silahların, diğer aparatların, torna tezgahının Libya'ya gönderileceği ve burada gerçek silaha çevrileceği bildirildi.











KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER