ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 16:02

İstanbul'da Atatürk Anıtı açıldı

İstanbulda Atatürk Anıtı açıldı

BÜYÜKÇEKMECE Belediyesi tarafından, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76’ıncı yıldönümü anısına Türkoba Mahallesi’nde yaptırılan Atatürk Meydanı ve anıtı, Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ’un katılımıyla açıldı.


BÜYÜKÇEKMECE  Belediyesi tarafından, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76’ıncı yıldönümü anısına Türkoba Mahallesi’nde  yaptırılan Atatürk Meydanı ve anıtı, Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ’un katılımıyla açıldı.

Törene CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Personel Albay Ayhan Akkaya, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gülay, sanatçı Müjdat Gezen, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ATATÜRK'Ü ANLAMAK LİDER DEVLET OLMAK DEMEKTİR

Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Atatürkçülüğün yenilik, devrim ve devrimcilik demek olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Atatürkçülük kalkınma ve yükselmek demektir. Atatürkçülük esasında kendini bilmek demektir. Çünkü kendisini bilen adam sürekli ileriye bakar. Geriye bakmaz, tarihten ders alarak yeni tarihler yazmaya çalışır. Atatürk’ü anlamak demek geleceğimizi planlamak demektir. Geleceğe emin adımlarla yürüyerek, çağdaş medeniyet düzeyine ulaşmak ve lider devlet olmak demektir. Atatürkçülük demek, hiç kimsenin gölgesine sığınmamaktır. Barış ve özgürlük demektir. Hayatını bu ülke için feda eden Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 76’ıncı yılında anmaya çalışıyoruz. Eğer Atatürk ilke ve inkılaplarını, cumhuriyeti yaşatmak istiyorsak bize düşen görev Atatürk’ü iyi anlamaktır. Onun gösterdiği aydınlık yolda emin adımlarla yürümektir.”

ATATÜRK ÖLÜMSÜZDÜR

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da konuşmasında, İstanbul’un düşman işgali altında olduğu günleri hatırlatarak,  “Yurdun büyük bir bölümü işgal altında, ordu dağıtılmış, hazine bomboştu. Ancak Atatürk, tüm bu olumsuz tabloya karşın o meşhur sözünü söylemişti. Geldikleri gibi giderler. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatında ümitsizliğe yer yoktur” dedi. İlker Başbuğ, konuşmasını şöyle devam etti:

 “76 yıl geçmiş ve daha nice 76 yıllar geçecek. Ama Atatürk yalnız Türkiye’de değil dünyada da onu seven ve anlayabilenlerin yüreğinde her zaman var olacaktır. Peki Atatürk’ü ölümsüz kılan neydi? İnsanların ölümsüz kılan niteliklerin başında o insanın prensip sahibi olması gelmektedir. Prensipleri olmayan, günün koşullarına göre, modaya uyarak prensiplerini değiştirenlerden adam çıkmaz. Atatürk her zaman kendisine aklı ve bilimi yol gösterici olarak kabul etmiştir. Onun için ülkesi ve milletinden daha öncelikli bir konu yoktur. Her zaman sadece ülkesinin ve milletinin menfaatini düşünmüştür. Öldüğü zaman banka hesaplarında sadece 80 bin lirası vardı. 1937 yılında bütün malını mülkünü sizlere yani Türk milletine bırakmıştır. Bu nedenlerden ötürü Atatürk ölümsüzdür.”

HEYKELTIRAŞ'A PLAKET

Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, aramızdan ayrılışının 76’ıncı yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve rahmetle andığımızı belirterek, biz emaneti olan ilke ve devrimlerinin sonsuza kadar yaşatılacağını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Atatürk Anıtı’nı yapan heykeltıraş Azmi Sekban’a bir teşekkür plaketi verildi.

 

 


KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER