ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Şubat 2014 Salı 07:36

İstanbul'a özel deprem vergisi

İstanbula özel deprem vergisi

Torba kanunda deprem riski taşıyan İstanbul da var. İl Özel İdaresi’nin tahsis edeceği kredi, hasarların önlenmesi için geliştirilen projelerde kullanılacak.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen, Afet ve Acil Durum Yönetim Durumu Başkanlığı (AFAD) ile ilgili maddeler de içeren torba kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda.

Akşam'ın haberine göre, teklifte, deprem riski altında bulunan İstanbul'un, bu riskin gerçekleşmesi halinde felaketi en az can ve mal kaybıyla atlatmasını sağlayacak önlemler de yer alıyor. İstanbul için özel deprem kredisi uygulamasına da geçilecek. İstanbul İl Özel İdaresi'ne tahsis edilecek kredi İstanbul Valiliği tarafından kullanılacak. Depremin sebep olacağı hasarların önlenmesi amacıyla geliştirilen projeler, İstanbul Valiliği tarafından değerlendirilecek ve uygun projelere aktarılarak, finansal destek sağlanacak. Teklifte yer alan diğer düzenleme ise AFAD'ın tüm illerde teşkilatlanmasını öngörüyor.

112 Acil'i işletene 250 TL ceza

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan torba kanunda, 112 Acil Yardım Hattı'nı gereksiz yere arayanlara, Kabahatler Kanunu uyarınca para cezası kesilmesi de yer aldı. Buna göre, 112 hattına asılsız ihbarda bulunarak meşgul edenlere, her ilin valilikleri tarafından 250 Türk Lirası para cezası uygulanacak. Aynı eylemin tekrarı halinde ise ceza ikiye katlanarak 500 Türk Lirası'na çıkacak. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER