ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2014 Perşembe 23:50

İstanbul merkezli "yasa dışı dinleme" operasyonu

İstanbul merkezli "yasa dışı dinleme" operasyonu

Adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 8'i, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Bir şüphelinin ifade verme işleminin devam ettiği belirtilirken, kalan 9 kişiyle ilgili karar verilmesi bekleniyor


İstanbul merkezli "yasa dışı dinleme" operasyonu kapsamında gözaltına alınmalarının ardından savcılığa sevk edilen 17 kişiden 8'i serbest bırakılırken, ifade verme işlemi devam eden bir polisin de aralarında bulunduğu 9 kişiyle ilgili karar bekleniyor.

Gözaltında tutuldukları İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen 16 şüpheli polisin, burada soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi'nde görevli savcı Okan Özsoy ile aynı birimde görevli diğer savcılar tarafından ifadelerine başvuruldu.

Savcılık, ifade verme işlemi tamamlanan 16 şüpheli polisten, ifadesini aldığı 8'ini serbest bıraktı. 

Hakkında yakalama kararı bulunan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim olmasının ardından adliyeye sevk edilen eski Edirne İstihbarat Şube Müdürü Özgür Nikbay'ın ise ifade alınma işleminin sürdüğü belirtiliyor. İfade işlemi devam eden Nikbay ile kalan 9 şüpheliyle ilgili savcılığın karar vermesi bekleniyor.

Şüpheli polisler, aralarında milletvekili, savcı, hakim, siyasetçi, üst düzey bürokrat, emniyet personeli ve basın mensuplarının da bulunduğu çok sayıda kişiyi, sahte belgelerle yasa dışı örgüt üyesi oldukları gerekçeleriyle dinledikleri iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER