ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Haziran 2014 Pazar 18:18

İstanbul Boğazın'da petrol gemisine protesto

İstanbul Boğazında petrol gemisine protesto

Boğazlardaki tehlikeli madde taşımacılığının yarattığı tehdide dikkat çekmek için bir araya gelen tekneler siren çalarak protesto etti.


Boğazlardaki tehlikeli madde taşımacılığının yarattığı tehdide dikkat çekmek için bir araya gelen tekneler, İstanbul Boğazı’ndan geçen petrol gemisini siren çalarak protesto etti.

Türk Boğazları Günü'nde, yaşanan kazalara dikkati çekmek amacıyla Doğa ile Barış Derneği tarafından Türkiye Çevre Kozası Kuruluşları ile Boğazlar Güç ve Eylem Birliği'nin desteğiyle "İstanbul'u seviyorum. El ele verelim ve koruyalım" adlı deniz eylemi gerçekleştirildi. 

İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilen eylem Kabataş'tan "Küçük Prenses Melani" adlı tekneye dernek üyelerinin binmesiyle başladı. Boğaz turuyla devam eden eylemde, eyleme katılan 2550 tekne Beykoz Paşabahçe'de biraraya gelerek "Felaketten önce güvenlik", "Türk Boğazları petrol boru hattı değildir", "Ölüm gemilerine hayır" yazılı afişleri açtı. Tekneler felaketlere dikkati çekmek için siren çalarak eyleme destek verdi. 







KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER