ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2014 Salı 17:44

İstanbul Adliyesi'nde silahlı saldırı: 2 ölü

İstanbul Adliyesinde silahlı saldırı: 2 ölü

İstanbul Adliyesi'nde silahlı saldırı dehşeti yaşandı. Olayda bir kadın ve bir polis memuru hayatını kaybederken bir güvenlik görevlisi de elinden yaralandı.


Alınan bilgiye göre, adliyenin C kapısında biri kadın 3 kişi silahla vuruldu.
Sağlık ekipleri, yaralılara müdahale etti. Saldırıda göğsünden vurulan Hanime A. (44), yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Saldırı sırasında Hanime A'nın yanında bulunan ve olayda ağır yaralanan Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu'nda görevli polis memuru Emrah Taşdemir de (24) kaldırıldığı hastanede şehit oldu.
Saldırıda elinden yaralanan güvenlik görevlisi ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Saldırıda kullanılan tabanca da olay yerinde bulundu.

Hanime A'nın oğlu Dursun Z. (20), saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Taşdemir'in saldırının ardından kaldırıldığı Florence Nightingale Hastanesi'ne geldi.

Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Altınok, polislerin vatandaşların mutluluğu ve huzuru için çalıştığını belirterek, "Burada da yine koruma görevi olan bir arkadaşımız, aile içi şiddete maruz kalan bir kadının boşanma davasıyla ilgili korumasını üstlenmişti. Bu kardeşimizi kaybettik. Üzüntülüyüz. Teşkilatımızın başı sağolsun" diye konuştu.

Altınok, şüphelinin yakalandığını sözlerine ekledi. 

Meslektaşlarının şehit olduğu haberini alan çok sayıda polis hastaneye geldi. Şehit polis memuru Taşdemir'in yakınlarının ve meslektaşlarının hastane önündeki bekleyişi sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Hanime A, bir süre önce boşandığı eşi Hızır Z. hakkında hakaret ve tehdit iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Hızır Z. hakkında dava açıldı. İstanbul 14. Sulh Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, sanık Hızır Z. ve müşteki Hanime A. katıldı. Mahkeme, Hızır Z'yi "hakaret" ve "tehdit" suçlarından 11 ay hapis cezasına çarptırdı.

Silahlı saldırının, duruşma çıkışı meydana geldiği belirtildi.

Bu arada, olay yerindeki incelemelerin tamamlanmasının ardından adliyenin C kapısı tekrar giriş-çıkışlara açıldı.

Adalet Bakanı Bozdağ: "Adli bir vaka gibi görünüyor"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bazı programlara katılmak üzere geldiği Amasya'da, bir gazetecinin "Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ndeki saldırıya ilişkin" sorusuna, "Şu anda böyle bir saldırı olduğuna ilişkin bilgi bana ulaştı ama henüz işin detaylarına dair bir bilgi ulaşmadı. İlk gelen haberlerde adli bir vaka gibi görünüyor" yanıtını verdi.

"Failin adliye sarayına silahla girişi söz konusu değil"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adliyesi'ndeki silahlı saldırıya ilişkin, failin adliye sarayına silahla girişi gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Başsavcılık'tan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Adalet Sarayı'nın vatandaş ana girişi olan C kapısının çıkışında meydana gelen, 2 kişinin yaşamını yitirmesi ve bir kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili bazı basın organları ve internet sitelerinde verilen haberler üzerine açıklama yapılması zorunluluğu doğduğu belirtildi.

Menfur olayın adalet sarayının C kapısının girişinde ve güvenlik araması yapılan bölümün önünde meydana geldiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olayın faili, beklemekte olduğu çıkış kapısı önünden doğrudan adalet sarayından çıkmakta olan maktullere ateş açmıştır. Dolayısıyla ortada failin adliye sarayına silahla girişi gibi bir durum söz konusu olmayıp, dışarıda bekleyen failin maktulleri görmesiyle dışarıdan ateş etmeye başlayarak, henüz adalet sarayı dışına çıkmakta olan maktulleri vurması sonucu meydana gelmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan tespitte, olay hakkında herhangi bir güvenlik zafiyeti bulunmamıştır." 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER