ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2014 Pazartesi 23:22

Israil’i böyle protesto ettiler

Israili böyle protesto ettiler

Sanatçılar, İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamı protesto etti.


Ellerin aynalar İsrail Konsolosluğu’na gelen sanatçılar, konsolosluk önünde aynalı eylem yaptı.

İsrail Konsolosluğu önünde 19.00’da toplanan sanatçılar, burada bildiri okuyarak İsrail’İn Filistin’e uyguladığı katliamı kınadı. Ellerinde Filistin bayrağı ve aynalarla gelen yaklaşın 30 kadar sanatçı sloganlar attı.

Sanatçılar adına bildiri okuyan İsmail Hakkı Ürün, “Burada toplanma amacımız Türkiye’de duyarlı sanatçı olduğunu göstermek artı Gazze’de, Filistin’de ve dünyanın her bir yerinde zulüm gören insanları, mazlumları bayramın birinci gününde yad etmek. Buradaki arkadaşların çoğu bayramda memleketlerinde anneleri ve babalarının yanına gitmediler. Burada Gazze’ye ve Filistin’de mazlumlara destek olmak için hepiniz hoş geldiniz tekrar. Dünyaya bir çağrıdır. Kendilerini Gazze aynasından görsünler istiyoruz” dedi.

Sessiz çığlık atmadıklarının altını çizen Remzi Ali Evren, “Kalktık geldik çığlığımızın duyulması için. Bildirimizi okuduk. İnşallah bütün dünya özellikle bahsettiğimiz o beş ülke sesimizi öncelikle çok iyi duysun” şeklide konuştu.

Ali Nuri Türkoğlu, “Bizler burada sanat ve fikir işçileri olarak, oyuncular, yazarlar, yönetmenler, set arkası ekibi olarak vicdan çatısı altında toplandık. İnsan için bir arada bulunmaya bebeklerin ölümlerinin durdurulması için bir arada bulunmaya çağırmaya istedik” dedi.

Açıklamanın ardından sanatçılar, “Selam İntifada, Selam Filistin” diye slogan atarak zafer işareti yaptı. Sanatçılar daha sonra İsrail konsolosluğu önünde bekleyen çevik kuvvet polislerine tatlı ikram etti.






KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER