ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Temmuz 2014 Salı 01:20

İsrail'e karşı protestolar büyüyor

İsraile karşı protestolar büyüyor

Çeşitli sivil toplum kuruluşları öncülüğünde, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen vatandaşlar, Gazze'ye düzenlenen saldırıları protesto etti.


Levent'teki başkonsolosluk önünde toplanan "Katil İsrail, Filistin'den defol", "Aksa'ya selam, direnişe devam", "Müslüman, zulme sessiz kalamaz" yazılı dövizler taşıyan vatandaşlar, İsrail ve ABD aleyhine slogan attı.

Başkonsolosluk binasının önündeki güvenlik bariyerlerine Türk ve Filistin bayrağı asan gruptakiler, sık sık tekbir getirdi. Eylemde, İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait temsili füze maketi de taşındı.

Polis ekiplerinin başkonsolosluk çevresinde, TOMA ve zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Bu arada, İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) ile Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) üyesi bir grup da Gazze'ye yapılan saldırıları kınadı.

Grup adına açıklama yapan GÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Söğüt, "Katil devlet İsrail'in, bebek, çocuk, kadın ve yaşlı demeden katlettiği, topraklarını gasbettiği, hürriyetlerine kastettiği Filistin için toplandık" dedi.

Filistin halkı üzerine fosfor ve misket bombaları ile füzeler yağdırıldığını anlatan Söğüt, açık hava hapishanesine dönüştürülen Gazze'nin ateş altında olduğunu bildirdi.

Hak ve hukukun asla demir parçalarına teslim olmayacağını vurgulayan Söğüt, Filistin'in sonuna kadar savunulacağını kaydetti.

Söğüt, "İnsanlık dramının yaşandığı Ortadoğu'da aleni soykırım, toplu katliam vardır. İnsanların cenazelerine ulaşamadığı, hastalarını hastanelere götüremedikleri, ilacı ve doktoru olmayan hastanelerin bombalandığı Filistin'i unutmayın. İsrail mallarını evlerinize koymayın" şeklinde konuştu.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER