ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Mart 2013 Cuma 18:53

İsrail medyası özür haberini böyle verdi!

İsrail medyası özür haberini böyle verdi!

İsrail tarihinde bir ilk: İsrail Başbakanı Mavi Marmara saldırısından ötürü özür dileyip tazminat ödemeyi kabul etti.


İsrail Başbakanı Netanyahu, Mavi Marmara saldırısı nedeniyle Türkiye'den özür diledi. İsrail, saldırıda hayatını kaybeden 9 Türk'ün ailesine tazminat ödemeyi de kabul etti.

Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayan Netanyahu Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden 9 Türk'le ilgili özür dilemesi İsrail haber sitelerinde de son dakika gelişmesi olarak verildi.

İsrail'in en çok takip edilen haber sitelerinden biri olan Jerusalem Post sitesinde İsrail'in tarihi özrü böyle verildi.

İSRAİL GAZEE AMBARGOSUNU KALDIRDI

İSRAİL TÜRKİYE'YE TAZMİNAT ÖDEYECEK

BAŞBAKANLIKTAN İSRAİL ÖZRÜ AÇIKLAMASI

İSRAİL TÜRKİYE'DEN ÖZÜR DİLEDİ

"Netanyahu Gazze müdahalesi üzerine Türkiye'den özür diledi"

HAARETZ: "NETANYAHU ÖZÜR DİLEDİ" 

İsrail’in etkin gazetelerinden biri olan Haaretz, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon göçmesinde Mavi Marmara olayında öldürülen Türkiye vatandaşları için özür dilediğini yazdı.

Gazete, özürün ABD Başkanı Barack Obama’nın İsrail ziyareti sırasında gerçekleştiğine dikkat çekti. Haaretz ABD Başkan’ın ülke ziyaretinde görüşülen meselelerin başında İsrail-Türkiye ilişkilerinin düzeltilmesi olduğunun altını çizdi.

Gazete Erdoğan ve Netanyahu’nun iki ülkenin geri çağırdığı büyükelçileri yeniden görevlerinin başına gönderme konusunda da anlaştığını yazdı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER