ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Aralık 2016 Perşembe 12:52

İsrail askerleri iki Filistinliyi öldürdü

İsrail askerleri iki Filistinliyi öldürdü

İsrail askerleri, Batı Şeria ve Nablus kentlerinde iki Filistinliyi vurarak öldürdü.


İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tefvah kavşağında ve Nablus kentinin güneyindeki Zater kontrol noktasında iki Filistinliyi vurarak öldürdüğü bildirildi.

İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail güçlerin şüpheli olarak nitelendirdiği ve gözaltına almak istediği gencin, Tefvah kavşağında otobüsten inerek, güvenlik güçlerine doğru hızlı adımlarla ilerlediğini iddia ederek "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğunu" belirtti.

İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu Filistinlinin olay yerinde hayatını kaybettiğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirten Samri, öldürülen kişinin Kalkilya kentinde oturduğunu ve 18 yaşında olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanlığı, Nablus kentinin güneyinde yer alan Zater kontrol noktasında İsrail güçlerinin ateş açması sonucunda bir Filistinlinin hayatını kaybettiğini kaydetti.

İsrail güçlerinin, "bıçaklama girişiminde bulundukları" iddiasıyla Filistinlilere karşı düzenlediği saldırılarda son zamanlarda yaşanan artış dikkati çekiyor.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER