ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Haziran 2014 Salı 09:30

IŞİD'in lideri: New York'ta görüşürüz beyler

IŞİDin lideri: New Yorkta görüşürüz beyler

IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin Irak'ta hapisten ayrılırken Amerikalı askerlere, "New York'ta görüşürüz beyler" dediği iddia ediliyor.


El Kaide üyesi olduğu gerekçesiyle tutulan ancak delil yetersizliğinden serbest bırakılan El Bağdadi, hapishane komutanı Albay Kenneth King ve yanındakilere İngilizce, “Beyler New York’ta görüşürüz” diyerek ayrıldı. Haberturk'ün haberine göre, ABD’ye geri dönen Albay King bu sözlerini “bir tehdit değil şaka olarak” algıladığını ancak El Bağdadi’nin IŞİD komutanı olduğunu öğrenince “şoke olduğunu” söyledi.

Hollanda'dan Suriye'ye Türkiye üzerinden gidiyorlar

Hollanda İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı AIVD’nin, savaşmak üzere Suriye’ye gidebileceği düşünülen 100’ü aşkın kişinin adını Türkiye’ye bildirdiği iddia edildi. Volkskrant Gazetesi’nin haberine göre, bu listede yer alan kişilerin yakalanıp sınır dışı edilmeleri isteniyor. Terör örgütü El Kaide’ye bağlı Nusra Cephesi ya da Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) yanında yer almak için Hollanda’dan Suriye’ye gidenlerin sayısının 150 civarında bulunduğu tahmin ediliyor. Bu kişilerin Suriye’ye genellikle Türkiye üzerinden gittikleri ve diğer ülkelerin de binlerce kişinin adını Türkiye’ye bildirdikleri ifade edildi. 

 

IŞİD EN ZENGİN TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ?

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER