ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 16:47

İranlı turist sayısı yüzde 50 azaldı

İranlı turist sayısı yüzde 50 azaldı


Raftingciler, Nevruz Bayramı tatilinde İranlı turistlerden bekledikleri hareketliliği bulamadı. Geçen yıl Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Köprülü Kanyon'da 8 bin İranlı turist rafting ve kano su sporu yaparken, bu sene yüzde 50 düşüşle gelenlerin 4 bini zor bulduğu belirtildi.

Acem turistlerin, su sporlarındaki geçen yıla göre en önemli düşüş etkeninin, İran Riyali'nin geçen yıldan itibaren ABD Doları karşısında yüzde 60 oranına değer kaybetmesi olduğu belirtiliyor.

Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, İranlı turistlerden, bu sene Nevruz Bayramı tatilinde Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting ve kano yapmada istedikleri ölçüde ilgi göremediklerini söyledi. İranlı turistlerin bölgeye gelmesi ve su sporu yapmalarında, geçen yıla göre yüzde 50 oranında düşüş olduğunu anlatan Armağan, 2 haftalık tatil süresince kanyonda 4 bin Farslı su sporu tutkununa kano ve rafting su sporu yaptırdıklarını kaydetti. Armağan, "Bu yıl İranlı turistlerde geçen yıla göre Köprülü Kanyon'da yüzde 50 düşüş var. Bunda en önemli etken, İran parasının uluslararası para karşısında yüzde 60 oranlarına varan değer kaybı. Ayrıca, Tahran'dan Antalya'ya direk uçuşun olmaması, gelenlerin Isparta üzerinden gelmesi de raftinge gelmeyi etkiliyor. Antalya’ya İran’dan direk uçuş yok. İranlılar, bu yıl raftingcileri hayal kırıklığına uğrattı." diye konuştu.

Sezonu İranlı turistlerde açtıklarını belirten Armağan, İranlı turistlerden meydana gelen açığı Paskalya Bayramı tatili için gelen Alman, İngiliz, Hollanda, Belçika, İsveç, İsviçre, Danimarka ve Norveçli turistlerle kapatacaklarını kaydetti.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER