ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Aralık 2013 Pazartesi 11:59

İran'da kaybolan eski FBI ajanı Robert Levinson


İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, 2007'de İran'ın serbest dolaşım bölgesi Kiş Adası'nda kaybolan Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) eski çalışanı Robert Levinson'un İran toprakları içinde olmadığını söyledi.

Amerikan CBS televizyonuna konuşan Zarif, "Levinson'un İran'da tutuklu bulunmadığını biliyoruz. Eğer öyleyse bile o hükümet tarafından tutuklanmadı ve ben hükümetin ülkenin tümünde çok iyi bir kontrole sahip olduğuna inanıyorum" dedi.
Zarif, İran'ın Levinson'a ait bir iz bulması halinde Amerikalı eski FBI çalışanının ülkesine dönüşünü görüşeceklerini söyledi.

Amerikan haber ajansı AP, geçen hafta Levinson'un İran'da aslında Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) için çalıştığı yönünde haber yayınlamış ve Beyaz Saray'dan tepki almıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, AP'nin Levinson haberini yayımlamasını "sorumsuzluk" olarak değerlendirmişti.

İran'ın New York'taki Birleşmiş Milletler Temsilciliğinin Basın Ofisi Başkanı Ali Rıza Miryusufi, AP'nin yayımladığı haber üzerine, "ABD'li yetkililer, Levinson'un İran topraklarındaki görevi hakkında açıklama yapmalı. Bu konuda sorumlular ve cevap vermeliler" demişti.

Eski FBI ajanının bulunması için Tahran'dan daha önce yardım isteyen Beyaz Saray, Levinson'un Kiş Adası'na kişisel bir iş için seyahat ettiğini açıklamıştı.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER