ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 16:23

İpekyolu Kalkınma Ajansı çalıştayı sona erdi


İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından 2014-2023 yıllarını kapsayacak olan TRC1(Gaziantep, Kilis, Adıyaman) bölge planı hazırlık çalışmaları kapsamında 22 ilçede çalıştay düzenlendi.

Bölge planı hazırlık süreci ile ilgili bir sunum ile başlayan çalıştaylarda öncelikle kalkınma planları ve büyüme kavramının ülkemizdeki gelişim sürecine değinildi. Türkiye’de bölgesel politika dönüşümü ve Kalkınma Ajansları’nın süreçteki yerinden söz edilerek devam eden sunumda, yeni dönem TRC1 Bölge Planı’nın önemi ve mevzuattaki yeri vurgulandı. Plan’ın süreç tasarımı ve ön hazırlıkları hakkında detaylı bilgiler sunularak katılımcılık ilkesi çerçevesinde TRC1 Bölgesi içinde yer alan ilgili tüm paydaşların katılımı ve katkısı ile uygulanabilir bir Bölge Planı üretilmesinin amaçlandığı dile getirildi.

Gerçekleştirilen çalıştaylarda, kullanılan çeşitli teknikler ve grup çalışmaları neticesinde, il ve ilçeler ile TRC1 Bölgesi’nin kalkınma önündeki sorunları, kalkınmaya yönelik potansiyelleri, il ve ilçeler ile TRC1 Bölgesi’nin 10 yıl sonra nerede olması gerektiği katılımcı planlama ilkesi çerçevesinde ortaya konuldu. Yapılan çalıştaylar sonucunda il ve ilçelerin öne çıkan sorunları ve kalkınma öncelikleri belirlendi ve oylanarak önceliklendirildi. Bunun yanında, il ve ilçelerin belirlenen söz konusu sorunlarına ilişkin çözüm önerileri interaktif yöntemle masaya yatırıldı. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER