ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 21:09

İngiltere ateşkesi memnuniyetle karşıladı


İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, ''Gazze ile İsrail'in güneyindeki savaş haline son vermek için anlaşmaya varılmasını memnuniyetle karşıladığını'' söyledi.
    
Hague yaptığı açıklamada, ''Bu ateşkes, kalıcı barış için atılmış önemli bir adımdır. Şimdi öncelik, bu ateşkesin üzerine bir şeyler koymak ve sorunun altındaki nedenlere eğilmektir. Bu nedenler arasında, Gazze'ye daha kolay giriş ve çıkışlar ile insani yardımın sağlanması ve silah kaçakçılığına son verilmesi de bulunmaktadır'' dedi.
    
Anlaşmanın ardından tüm tarafları sözlerini tutmaya çağıran İngiliz Bakan, Mısır Hükümetinin, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un çabalarının takdirle karşılandığını kaydetti.
    
Hague, geçen hafta boyunca insanların hayatlarını kaybetmesinin, İsrail-Filistin sorununda iki devletli bir çözümün sağlanması için acilen müzakerelere başlanmasının gerekliliğini gösterdiğini ifade etti.
    
İngiltere Dışişleri Bakanı ülkesinin, ortaklarıyla iki devletli çözüm penceresi tamamen kapanmadan önce, barış sürecinin yeniden başlaması çağrısında bulunduğunu belirtti.
    
    

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER