ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Temmuz 2013 Perşembe 11:36

İnegöl Belediyesi Batum’da bin kişilik iftar verdi

İnegöl Belediyesi Batumda bin kişilik iftar verdi


Bursa İnegöl Belediyesi ve İnegöllü işadamlarının sponsorluğunda Gürcü Müslümanlar birliği tarafından organizasyonuyla bin kişilik iftar programı düzenlendi. İftara Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Archil Khabadze katıldı.

    Batum’da Müslüman halkın yaşadığı bölgede düzenlenen iftara Müslüman Gürcüler yoğun ilgi gösterdi. İftar yemeğin ardından konuşan Başbakan Khabadze, Türk ve Gürcü halkının kardeşliğine vurgu yaptı. İnegöl Belediyesinin bu yıl ikincisi düzenlenen iftar programı için İnegöl Belediyesine teşekkür etti

    İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise belediye olarak bu yıl Kosova, Bosna Hersek ve Gürcistan’da iftar programı düzenlediklerini söyledi. Batum’da bu yıl ikincisi yapılan iftar programına yoğun katılımın olmasından dolayı memnun olduklarını ifade eden Aktaş, ”Bu yıl sadece Batum’da sadece bir gün iftar düzenleyebiliyoruz. Önümüzdeki yıl diğer bölgelerde de iftar düzenleme amacındayız." dedi.

    Kendisinin de Acara göçmeni bir ailenin 3. kuşak bir ferdi olduğunu vurgulayan Aktaş, İnegöl'de 91 köyün 18’nın Acara bölgesi göçmeni alilelerden oluştuğunu belirtti. Başkan Aktaş, programa katılan Gürcü protokolü İnegöl’e davet etti. İftara Hıristiyan din adamları da katıldı. 




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER