ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Haziran 2018 Perşembe 10:27

İlk oylar sandığa atıldı

İlk oylar sandığa atıldı

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişilerin Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki oy verme işlemi sürüyor.


Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişilerin Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki oy verme işlemi sürüyor.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırladığı Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi takvimi kapsamında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanma işlemi başladı.

Bu kapsamda, Ankara Esenboğa Havalimanı'na gelen yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar saat 08.00'den itibaren oy verme işlemini gerçekleştiriyor.

Yurt dışında yaşayan seçmen, pasaport ya da kimliklerini ibraz etmelerinin ardından Esenboğa Havalimanı geliş ve gidiş katında belirlenen iki alana koyulan toplam 8 sandıkta oy veriyor.

- "Oy kullandığım için çok mutluyum"

Almanya'da yaşayan Ahmet Aktan, oyunu kullandıktan sonra "Memleketimizde barış, huzur ve adalet olmasını istiyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun." ifadesini kullandı.

Yaklaşık 45 yıldır Almanya'da yaşadığını belirten Nazire Taşkıran da "Hayırlısı hangisi ise başımıza o gelsin. Vatanımızda huzur ve barış olsun." dedi.

Mehmet Taşkıran, "Bu ülke için kim hayırlı bir iş yapıyorsa, Allah onu başımıza getirsin." diye konuştu.

Görme engelli Turan Çil de oyunu kullanmak için Esenboğa Havalimanı'na gelenler arasında yer aldı.

Eşinin yardımıyla oyunu kullananan Çil, "Türkiyemiz için hayırlı olsun, en iyisi hangisi ise o gelsin. " dedi.

Melek Soytekin de "30 yıldır Hollanda'da yaşıyorum. Allahım devletimizi, milletimizi, askerimizi, polisimizi korusun. Oy kullandığım için çok mutluyum. Bundan iki sene önce oy kullanamamıştım." ifadesini kullandı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER