ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ekim 2016 Çarşamba 12:05

İl Emniyet Müdürleri Kararnamesinde dikkat çeken ayrıntılar

İl Emniyet Müdürleri Kararnamesinde dikkat çeken ayrıntılar

Emniyet müdürleri kararnamesinde FETÖ ile mücadelenin önemli isimlerinden İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç'in Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne getirilmesi ile KOM Daire Başkanı Orhan Özdemir'in merkeze alınması, dikkati çeken atamalar arasında yer aldı


İl Emniyet Müdürleri Kararnamesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü kökenli atamaların ağırlığı dikkati çekerken, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelenin önemli isimlerinden İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç'in Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne getirilmesi, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Orhan Özdemir'in ise merkeze alınması öne çıkan atamalar oldu.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe giren İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile 34 ilin emniyet müdürü merkeze alınırken, 24 ilin emniyet müdürü ile iki daire başkanının yeri değiştirildi. 37 ismin il emniyet müdürlüklerine ilk kez ataması yapılırken, bazı daire başkanlıklarında da değişiklik yapıldı.

Atamalar arasında dikkati çeken isim olan İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. FETÖ ile mücadelenin önemli isimleri arasında bulunan Dinç, 2013 Mayıs ayından bu yana İstihbarat Daire Başkanlığı görevini yürütüyordu.

İstihbarat Daire Başkanlığına bir dönem Diyarbakır İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan, Polis Başmüfettişi Akın Karatay getirildi.

Kararnameye göre, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ile Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine getirilmesi de önemli değişiklikler arasında yer alırken, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Faruk Ünsal ve Necmettin Emre polis başmüfettişliğine atandı.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya Antalya Emniyet Müdürlüğüne, İzmir Emniyet Müdürlüğüne Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Müdürü Hüseyin Aşkın, Adana Emniyet Müdürlüğüne ise Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak getirildi.

Cevdet Saral'ın Ankara Emniyet Müdürü olduğu dönemde istihbarattan sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcılığı yapan Osman Ak, FETÖ ile ilgili ilk raporu hazırlayan kadronun başında yer almıştı. Aynı kadroda yer alan Zafer Aktaş Muş, Mahmut Çorumlu ise Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüklerine atandılar.

- Atamalarda İstanbul ağırlığı

Kararname ile gerçekleşen atamalarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü kökenli isimlerin ağırlığı dikkati çekti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörden Sorumlu Müdür Yardımcısı, FETÖ ile mücadelenin İstanbul'daki önemli ismi Ahmet Metin Turanlı, Zonguldak Emniyet Müdürlüğüne atandı. İstanbul Emniyet Müdür Yardımcıları Metin Alper, Adıyaman, Erkin Dalar, Kırklareli, Hakan Fındık, Yalova, Seçkin Çengeloğlu ise Yozgat Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bazı daire başkanlıklarına da İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılarından atama yapıldı. Buna göre, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcıları Murat Ulucan, Asayiş Daire Başkanlığına, Cengiz Demircan, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına, Ekrem Gülen, Koruma Daire Başkanlığına, Hakan Sıralı ise Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığına getirildi.

Ankara Emniyet Müdür Vekili olduğu dönemde Merasim Sokak patlaması sonrası kendi isteği ile merkeze alınan Ahmet Hakan Arıkan ise Trabzon Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Arıkan'ın yanı sıra yine Ankara kadrosunda önemli görevler üstlenen Günter Şenses, Kilis Emniyet Müdürlüğüne, Selçuk Doğuş, Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığına atandı.

- KOM'da önemli değişiklik

KOM Daire Başkanı Orhan Özdemir'in polis başmüfettişliğine atanması, Hakkari Emniyet Müdürü Resul Huloğlu'nun ise KOM Daire Başkanlığına getirilmesi, emniyetteki önemli değişiklikler arasında yer aldı.

Bu arada Konya, Adana gibi illerde önemli FETÖ operasyonlarına imza atan eski KOM Daire Başkan Yardımcısı Akın Zaimoğlu ise Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına atandı.

- Terörle mücadelede yeni isimler

Kararname kapsamında, özellikle terörle mücadelenin yoğun sürdürüldüğü bazı doğu ve güneydoğu illerine yeni ancak bölgeyi bilen isimler atandı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER