ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 15:12

"İki misyonumdan birisi Balkanlar"


Edirne Valisi Hasan Duruer, göreve başladıktan sonra kendisine geçmişi bugüne taşımayı ve Balkanlar ile ilgilenmeyi misyon edindiğini söyledi.

        Edirne Balkan Türkleri Federasyonu, 10. kuruluş yıldönümünü çok sayıda davetlinin de katıldığı törenle kutladı. Meriç Nehri kenarındaki Lalezar Tesisleri’nde düzenlenen kutlama programına, Vali Hasan Duruer'in yanı sıra Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Metin Kılıç ve Balkan-Rumeli Göçmen Dernekleri Konfederasyon Başkanvekili Zihni Çalışkan katıldı.

        Edirne Valisi Hasan Duruer, göreve başladıktan sonra kendilerine iki misyon edindiklerini belirterek, bunlardan birisinin geçmişi bugüne taşımak, diğerinin ise 'Balkanlar' olduğunu söyledi.

        Geçen 9 aylık süre içerisinde 6’sı Bulgaristan olmak üzere 8 kez Balkanlar’a gitme şansı bulduklarını anlatan Vali Duruer, ziyaret sırasında Edirne’deki çeşitli kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle gittiklerini kaydetti.

        Gittikleri yerlerin yetkilileriyle bir araya geldiklerini anlatan Duruer, programları kapsamında bölgedeki ecdat yadigârı eserleri ziyaret ettiklerini ifade etti.

        Bulgaristan’da yaşayan Türklerin sorunlarını bildiklerini dile getiren Duruer, ekonomik ve nüfus alanında yaşanan sıkıntının bu ülkelerde milliyetçilik akımlarını tetiklediğini ifade etti.

        Bulgaristan’da yakından bir seçim olacağını hatırlatan Duruer, bunun için üzerine düşeni yapmaya hazır olduklarını anlattı. Duruer, son olarak 1–3 Mayıs tarihleri arasında Edirne Balkan Forumu toplantısının yapılacağını sözlerine ekledi.

        Programın davetlilerinden Bulgaristan Kırcaali Kenti Türk Belediye Başkanı Hasan Aziz ise Balkanlar'da çalışmanın ve başarı elde etmenin çok bir konu olduğunu belirtti.

        Bunu Türkiye’de kurulan derneklerinin ve özellikle de Balkanlar'da kendileri gibi yaşayan ve oralarda çaba gösteren kişilerin çok iyi bildiğini vurgulayan Aziz, "Ama biz de dersimizi aldık ve alıyoruz. Birlikte çalışıyoruz. Birlikte çalıştığımızda elde ettiğimiz başarıları herkes görüyor. Halkımıza ve milletimize faydalı olduğumuzu düşünüyorum. Edirne Balkan Türkleri Federasyonu’nu 10. yılı kutluyoruz. Bulgaristan’da çok büyük katkıları olduğunu ben söylüyorum." açıklamasını yaptı.

        Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Zülfettin Hacıoğlu da ortak bir geçmiş ve geleceği paylaştıkları Balkanlarla tarihi, siyasi, ticari ve kültürel bağlarının bulunduğunu anlattı.

        Hacıoğlu, Balkan ülkeleriyle ortak değerlere sahip çıkarak ülkeler arasındaki iyi ilişkilerin geliştirilmesi, dostluk ve kardeşliğin güçlenmesi ve bölge barışına katkı sağlamak amacıyla federasyonun kurulduğunu dile getirdi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER