ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Nisan 2013 Salı 22:12

İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu, kitabını tanıttı


İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Arapça'ya çevrilen, ''Yeni Yüzyılda İslam Dünyası'' adlı kitabını, Mısır'ın başkenti Kahire'deki Arap Birliği merkezinde tanıttı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi'yle bir araya geldikten sonra kitabını tanıtan İhsanoğlu, eserinin İslam dünyasında yaşanan sorunların çözümünde yarar sağlamasını dilediğini belirterek, ''Eserimin tarihe ışık tutmasını umut etmekteyim'' dedi.

Kitabının önsözünün Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından yazıldığını vurgulayan İhsanoğlu, Arapça, Türkçe, İngilizce ve Bengalce dillerinde yayımlanan eserinin, gelecekte diğer dillere de tercüme edileceğini belirtti.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi de birçok güzel sıfatı bünyesinde barındıran büyük bir düşünür, yazar ve diplomat olan İhsanoğlu'nun kitabının İslam coğrafyasına ışık tutacağını ifade eti.

İhsanoğlu'nun batıda var olan ''İslamofobi''ye karşı mücadelesini her zaman takdir ettiklerine değinen Arabi, ''Yeni Yüzyılda İslam Dünyası''nın Arap dünyası için çok önemli bir eser olduğunu vurguladı.

Kitabın tanıtım resepsiyonuna Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği Müsteşarı Asip Kaya, eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ve çeşitli ülkelerden çok sayıda diplomat da katıldı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER