ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Ocak 2014 Salı 11:41

İHH'dan 'polis baskını' açıklaması

İHHdan polis baskını açıklaması

İHH'nın Kilis ofisine yapılan baskın sonrası İHH Genel Merkezi'nden açıklama geldi.


İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kilis Şubesi'nde polisin arama yapmasına ilşkin, İHH açıklama yaptı.

İşte o açıklama;

"14 Ocak Salı günü sabaha karşı 06:20 sularında Kilis emniyetinden olmayan, nereden olduğu belli olmayan Terörle Mücadele Ekibi olduğunu söyleyen emniyet mensupları tarafından arama kararı göstermeksizin Vakfımızın Suriye halkına yardımlarının koordine edildiği Kilis Ofisimize hukuksuz bir operasyon düzenlenmiştir.

İHH personeli olup Kilis ofisimizde çalışan bir kişi ile ilgili olarak yapıldığı söylenen operasyon her ne hikmetse kişinin evine değil de İHH ofisine gelinmiş ve İHH'nın bilgisayarlarına el konulmuştur.

İHH ofisinde ve aynı yerde bulunan Katar Kızılay'ına ait olan mekanlarda yapılan usulsüz aramalarda personel dışarı çıkartılarak hiçbir personelin üçüncü bir gözün görmediği şekilde şahit olmadığı şekilde aramalar yapılmıştır.
İHH'ya ve Katar Kızılay'ına ait olan bilgisayarlara hukuksuzca el konulmuştur. Avukatlarımız tarafından yapılan itirazlara rağmen usuli işlemler gerçekleşmemiştir.

Kurumumuz bu saatten itibaren bu usulsüzlükle oluşan eklenebilecek aleyhe hususların da kaybolacak lehe hususların da sorumluluğunu işbu emniyet amirlerine ve savcıya yüklemiştir.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER