ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Ekim 2014 Pazartesi 23:02

İETT otobüsüne molotoflu saldırı

İETT otobüsüne molotoflu saldırı

Sultangazi’de korsan gösteri düzenleyen terör örgütü yandaşları, hareket halindeki İETT otobüsünü ateşe verdi.


Sultangazi’de korsan gösteri düzenleyen terör örgütü yandaşları, hareket halindeki İETT otobüsünü ateşe verdi. Otobüs saldırının ardından kullanılamaz hale geldi. 

Gazi Mahallesi’nde korsan gösteri düzenleyen terör örgütü yandaşları, yola kurdukları barikatları ateşe verdi. Kobani’de yaşanan olayları bahane ederek eylem yapan göstericiler, polise molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan göstericiler ile polis arasında yaşanan gerginlikler yer yer sürerken bölgeye takviye polis ekipleri sevk edildi.

İETT OTOBÜSÜNÜ ATEŞE VERDİLER

Polis müdahalesinin ardından ara sokaklara dağılan göstericiler, Yunus Emre otobüs durağında toplandı. Bu sırada durağa yanaşmak isteyen bir İETT otobüsüne göstericiler, molotofkokteyli ile sadırdı. İçerisinde yolcuların bulunmadığı otobüs saldırının ardından kısa sürede alev aldı. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, TOMA ve shordland araçlarla alevlerin üzerine su sıktı. Söndürme çalışmaları sırasında otobüste küçük çaplı patlamalar yaşandı.

Saldırı sonucu otobüs kullanılamaz hale geldi. Bölgede polis ve göstericiler arasında yaşanan gerginlikler sürüyor. 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER