ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Temmuz 2014 Pazar 14:15

İdo Kendi Rekorunu Kırdı

İdo Kendi Rekorunu Kırdı

Ramazan Bayramı'nı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin Cuma gününden yola çıkmaya başlamasıyla, trafikde görülmemiş bir yoğunluk yaşandı.


Cumartesi ve Pazar gününü de birleştirip Cuma gününden yola çıkmaya başlayan tatilciler, TEM ve D-100 Karayolu'nun Kocaeli geçişinde zorlandı. Cuma akşamından itiraben İzmit körfezi'ni dolaşmak istemeyen Yalova Bursa İzmir istikametine gidecek araç sürücülerinin tercih ettiği Gebze Eskihisar'daki feribot iskelesindeki yoğunluk, Sabahsaatlerine kadar devam etti. Gebze-Eskihisar ile Yalova Topçular arasında 17 feribot çalıştıran İDO, bu yetersiz kalınca Sirkeci hattındaki 4 hızlı feribotu buraya kaydırdı. Burada bir başka firmaya ait feribotların da çalışmasına rağmen özellikle dün kuyruklar iskele gişelerinden D-100'e kadar dayandı. İDO ayrıca bu bayram arefesinde bu hatta tüm geçmiş yılların rekorunu da kırdı. Alınan bilgilere göre daha önce bayram arefelerinde 24 saatlik süre içinde gidiş dönüş en fazla 19 bin araç taşıyan İDO, bu bayram arefesinde Cuma akşamından Cumartesi akşamına kadar 23 bein araç taşıdı. Bu araçlardan sadece 17 bini Eskihisar'dan Yolova Topçular'a geçiş yaptı.

Sabah 07.30'a kadar süren yoğunluk bu saatten sonra normale dönmeye başlarken herkes şimdi bu büyük trafik göçünün dünüşünü kara kara düşünmeye başladı. Bu arada İDO'nunGebze Eskihisar- Yalova Topçular feribot hattında geçmiş yılların rekoru kırıldı. İDO daha önceki bayram arefelerinde 24 saatte gidiş-geliş en fazla 19 bin araç taşırken, bu bayram arefesinde 23 bin araç taşıdı. Bu araçlardan sadece 17 bini Eskihisar'dan Yalova Topçular'a geçti. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER