ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Kasım 2014 Pazartesi 15:13

Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri anıldı

Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri anıldı

Ehl-i Beyt'in Kerbela'da katledilerek şehit edilmesini Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Nenehatun Stadyumu'nda yaklaşık bin kişinin katılımıyla anma programı gerçekleştirildi.


Hazreti Hüseyin (r.a) ve beraberindeki Ehl-i Beyt'in Kerbela'da katledilerek şehit edilmesinin yıl dönümü nedeniyle bugün Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Nenehatun Stadyumu'nda yaklaşık bin kişinin katılımıyla anma programı gerçekleştirildi. Türkiye Caferiler Vakfı'nın ev sahipliğinde gerekleşen programa MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Iraklı din adamı Seyit Ali El Hekim, Azerbaycan'dan gelen Anar Mehmedov ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Caferiler Vakfı Genel Sekreteri Hasan Apaydın, “Geçmişte Peygamber Efendimiz'in (sas) eshabına ve onun torununa yapılan saldırı bugün içimizi kanatmaktadır. Aradan geçen yüzyıllara rağmen henüz islam dünyasının acısı dinmemiştir. Bizler de gözyaşı akıtarak bu acımızı avutmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

“FİTNE BUGÜN YİNE HORTLADI”

Programa Irak'tan katılan Seyit Ali El Hekim, tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmada, tarihte Hazreti Hüseyin'i (r.a) katleden zihniyetin günümüzde tekrar ortaya çıktığını ancak bu durumun islam dünyasındaki kardeşliği bozmaması gerektiğine dikkat çekti. El Hekim, şöyle dedi: “Geçmiş dönemde siyasal nedenlerden kaynaklanan Ehl-i Beyt'e yönelik bu katliam islam dünyasını yaralamıştır. Ancak, o günlerde ortaya atılan bu fitne günümüzde de ortaya çıkmıştır. Ne yazık ki bugün bu anlayış yine islam dünyasında vücut bulmuş, korku yaratmaktadır. Ancak, İslam dünyası birdir. Bir ve bütün olmalıdır.”

“MÜSLÜMANLAR OYUNA GELMEMELİDİR”

Programda konuşan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise "Ehl-i Beyt'e yapılan bu katliam bugün halen derin acılar yaşatmaktadır. Müslümanlar, bugün daha da dikkatli olmalıdır, oyuna gelmemelidir." diye konuştu.

TİYATRO GÖSTERİSİ AĞLATTI

Azerbaycan'dan getirilen sanat yönetmeni Rasim Mehmedov tarafından sunulan “Aşura Matemi” isimli oyun ise stadda izleyenleri göz yaşlarına boğdu. Genç yaşlı, çocuk yetişkin pek çok kişinin ilgiyle bu oyunu izlediği görüldü. Program bitiminde konuklara helva ikram edildi.






















KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER