ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Haziran 2013 Perşembe 17:26

Hülya Avşar Başbakan Erdoğan'la görüştü

Hülya Avşar Başbakan Erdoğanla görüştü

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı protestolarıyla ilgili olarak sanatçı Hülya Avşar ile görüştü.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ünlü sanatçı Hülya Avşar'ı Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul etti.

Avşar, "Başbakan’dan maalesef 24 saat içinde müdahale izlenimi aldım. Bekleyemez misiniz? dedim. Bana 1-2 örnek verdi. Onlar da doğruydu" dedi.

17. gününe giren Gezi Parkı eylemlerinin ele alındığı görüşme sonrası Hülya Avşar basın açıklaması yaptı.

İşte konuşmadan satırbaşları:

- Kimseyi temsilen gelmedim. Bireysel hakkımı kullandım. Bir anne olarak geldim. Benim de kızım ergen çağında Onunla yaşadıklarımı bu zaman ki çatışmalara çok benzettim.

- Söz konusu bu gerginlikte kimse kazanamayacak!

- Herkes haklı her 2 tarafı da kullanan bir grup var. 

- Siyaseti anlamıyorum amatör ruhla buradaydım. Başbakan çok ciddiyetle dinledi beni. 

- Başbakan kesinlikle dışardan göründüğü gibi katı değil. 

- Sanatçıların Gezi'ye gitmesini doğru bulmuyorum.

- Gezi Parkı'na gitmek istemiyorum.

- Gezi Parkı'nda anlaşılabileceğimi sanmıyorum.

- Başbakan’dan maalesef 24 saat içinde müdahale izlenimi aldım. Bekleyemez misiniz? dedim. Bana 1-2 örnek verdi. Onlar da doğruydu. 24 saat içinde bitirilmezse müdahale olacak

- Başbakan'ın muhattabı yok!

- Hiç bir yerden tehdit görmedim. "Niye Gezi Parkı'na gitmedin" baskısı gördüm.

- Herkes birbirinden korkuyor. Herkes birbirine saldırıyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

- Hedefe ulaşılması konusunda kararlılık var! Provokatörlerin olmadığı görüşme ortamı olmalı ve Başbakan Gezi'dekilerde görüşmeli!

- Başbakan kimseye kin duymuyor. Bunların hepsi gelip geçecek. Başbakan'la muhattap olacak liderlere ihtiyaç var

- Önyargı ve inatlaşma var sadece. Başbakan animasyon izletti. O animasyonla halk oylamasına EVET derim.

YAŞANANLARI KIZIYLA OLAN İLİŞKİSİNE BENZETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen sanatçı Hülya Avşar, kendi kızıyla olan ilişkilerinden yola çıkarak ziyareti bireysel olarak, başkalarının baskısı olmadan gerçekleştirdiğini söyledi.

Gezi Parkı ile ilgili yaşananları kızı Zehra ile olan ilişkilerine benzeten Hülya Avşar, karşı tarafın lideri olmadığı için arada duygusal bir bağ oluşmadığını söyleyen Avşar, Başbakan ile neler konuştuğunu Gezi Parkı’na gidip anlatmak istemediğini, ancak davet gelirse bunu yapabileceğini söyledi. Gençleri anlatabilecek lider olmadığını, olanları Başbakana anlatacak kimse olmadığı için sorunların birileri tarafından bu noktalara kadar taşındığını ifade etti.

"MAHALLE BASKISINDAN KORKACAK BİRİ DEĞİLİM"

Mahalle baskısından korkacak geri çekilecek bir karaktere sahip olmadığına da işaret eden ünlü sanatçı, herkesin birbirinden korktuğunu, kendisine ‘Gezi Parkı’na neden gidip destek vermedin’ diye baskı yapanlar olduğuna dikkat çekti. Avşar, görüşme sonrası vicdanının rahat olduğunu, herkesin birbirinden korkmaması halinde güzel şeyler olacağından söz etti.

Olanların çözüme kavuşturulması için tarafların arasında duygusal bir bağ oluşması gerektiğini tekrarlayan Avşar, bir anne, sanatçı olarak gördüğü eksik ve yanlışları anlatmak istediğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan’ın kendisini ilgiyle dinlediğini belirten Avşar, Başbakan ile gençler arasında duygusal bağ oluşması için bir takım grupların aradan çekilmesi gerektiğini yineledi. "Şu güzel ülkeye yazık edilmemesi lazım" diyen Hülya Avşar, Başbakanın kendisine yaşanan olaylarla ilgili aktardığı örneklere de hak verdiğini dile getirdi.

Hülya Avşar, daha önce Başbakan Erdoğan ile görüşmek istediğini ve randevu talep ettiğini açıklamıştı. Bu istek üzerine Başbakan, randevu talebini kabul etmişti.

Ünlü sanatçı, dün Twitter sayfasında, "Toplumsal barışa katkı sağlamak adına bireysel sorumluluğumu alarak tarafsız bir şekilde Başbakan ile görüşeceğim" notunu düşmüştü.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER