ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Haziran 2013 Cuma 11:59

Hükümetten önemli 'Gezi' adımı!

Hükümetten önemli Gezi adımı!

Başbakan Erdoğan'ın sanatçı ve Taksim Dayanışması'ndan iki isimle yaptığı toplantı sona erdi. İşte toplantı sonrası gelen açıklamalar...


Taksim Dayanışması'ndan bir heyet ile birlikte sanatçılar Başbakan Erdoğan'la bir araya geldi.

3.5 saat süren görüşme sonrası AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik açıklama yaptı. Çelik, "Yargı kararı sona erinceye kadar Gezi Parkı ile ilgili olarak hiçbir tasarrufta bulunulmayacaktır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gezi Parkı ile ilgili yaptığı görüşmeler çerçevesinde 8 sanatçı ile Taksim Dayanışma'dan bazı kişileri kabulü son erdi.

Konut'taki basına kapalı görüşme yaklaşık 3,5 saat sürdü. görüşme sonrası AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik açıklama yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Yargı kararı sona erinceye kadar Gezi Parkı ile ilgili olarak hiçbir tasarrufta bulunulmayacaktır" dedi.Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı ile ilgili Taksim Dayanışması'ndan bir heyet ve sanatçıları kabulünün ardından Başbakanlık Resmi Konutu'nun önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın başkanlığında yaklaşık 4 saat süren bir toplantının yapıldığını belirten Çelik, toplantıda ağırlıklı olarak sanatçıların olduğunu söyledi. Çelik, Taksim Dayanışması'ndan da katılımcılarının olduğu görüşmede herkesin görüşlerini ifade ettiğini bildirdi.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Hükümetin hukukun dışına çıkması, icra organının hukuk dışı bir işlem yapması, bir iş yapması söz konusu değildir. Gezi Parkı ile ilgili olarak verilmiş olan bir yargı kararı vardır, elbetteki hükümet yargı kararlarına saygılı ve uygulamakla yükümlüdür. Bu kararla ilgili olarak temyiz süreci başlatılmıştır. Bölge idare mahkemesinde devam edecek olan, belki Danıştay'da devam edecek olan bir süreç devam etmektedir. Yargı kararı sona erinceye kadar Gezi Parkı ile ilgili olarak hiçbir tasarrufta bulunulmayacaktır. Yargı kararı lehte çıksa bile yani hükümet icratının ve alınan kararların lehinde çıksa bile, hükümetimiz burada halkımızın ne düşündüğü, ne istediği ve istemediğini öğrenmek üzere bir halk oylamasına gidecektir."

"HÜKÜMETİMİZ BUNU UYGULAYACAKTIR"

"Plebisit" diye belediyelerin özellikle verilen kararlarda halkın görüşüne başvurulan mini halk oylamalarının olduğunu dile getiren Çelik, "Bu durumda da İstanbul halkı ne istiyor, İstanbul halkı ne istemiyoru ölçmek için, bunu değerlendirmek için bir halk oylamasına gidilecektir. İstanbulluların verdiği karar bizim için son derece saygıdeğerdir. Lehte de çıksa aleyhte de çıksa hükümetimiz bunu elbette uygulayacaktır, uygulamak durumundadır.

"SICAK YATAKLARINIZDA YATMANIZ DOĞRU"

Orada hassasiyetleriyle toplanan gençlere de bir ağabeyleri olarak söylüyorum bu saaaten sonra evlerinize gidip sıcak yataklarında yatmanız doğru olacaktır.

Bu saatten sonra Gezi Parkı'ndaki eylemcilerin eylemlerine son vermesini istiyoruz.

Temmeni ediyorum ki bir kaç saat sonra güneş daha parlak doğacaktır."

ERGENÇ: 'ŞİDDETLE İLGİLİ DELİL VARSA PAYLAŞIN' DENİLDİ

Heyet adına açıklama yapan sanatçı Halit Ergenç de, "Yargı sürecine saygılı olduklarını bize tekrarladılar. Yargı süreci sonunda karar olumsuz olursa buna uyacaklarını, Gezi Parkı'nı park olarak koruyacaklarını; yargı süreci sonunda olumlu sonuç çıkarsa o zaman halk oylamasına gideceklerini söylediler" dedi.

Ergenç, Gezi Parkı eylemcilerinin artık evlerine dönmelerinin istendiğini belirterek, "Şiddet görüntüleri ile ilgili herhangi bir görüntü varsa bunları kendilerine ulaştırmamızı istediler" şeklinde konuştu. Ergenç, şiddet uygulayan herkesin soruşturulacağının ifade edildiğini söyledi.

KAHRAMAN: BAŞBAKAN YARGI SONUCUNU BEKLEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Taksim Dayanışması adına açıklama yapan Tayfun Kahraman ise, ''Öncelikle sayın başbakana ve heyette yer alan ilgili bakanlara bizleri davet ettikleri için teşekkür ederiz. 17 gündür Gezi Parkı'yla başlayan çevre hakkı ve demokrasi hakkı ülkemizde derin bir iz bıraktı. Değerlendirmelerimizi başbakana ilettik. Sayın başbakan halk oylamasına gideceklerini söyledi.

Vatandaşlarımızın yani halkın kararına uyacaklarını söylediler. Güvenlik kuvvetlerinin ölçüsüz ve kuralsız şiddetlerinin de araştırılacağını tarafımıza bildirildi. Biz bugün burada halen de süren bu sürecin ve sayın başbakanın söylediği sözlerinin takipçisi olacağız.

Buradan çıkıp Gezi Parkı'na gidiyoruz. Konu tamamen parka, yaşam alanına saygı olarak başladı. Oradaki duyarlı insanlar bu süreci değerlendireceklerdir. Kendilerine olumlu yaklaşımızı aynı seviyede değerlendireceklerdir. Ve kendi kararlarını vereceklerdir.

Yarın bir etkinlik yapacağız. Bu süreçte maalesef 4 ölüm gerçekleşti. Bu acıyı halen içimizde yaşıyoruz. Yarınki etkinlik bir şenlik değil ağıt, üzüntü, onları anma şeklinde olacaktır'' diye konuştu.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER