ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Şubat 2014 Pazartesi 17:48

HSYK'dan açıklama

HSYKdan açıklama

Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Bekir Bozdağ'dan "HSYK üyesinin 'what's app' hesabı açıklaması...


Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Bozdağ, "Toplantıya gelmeyin" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek, haberde ismi geçen HSYK üyesinin 'what's app' hesabı da bulunmadığını bildirdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) yapılan açıklamada, "Toplantıya gelmeyin" başlığıyla yayınlanan haberle ilgili olarak, "Somut herhangi bir bilgiye dayanmayan ve sadece soyut bir ifadeyle 'bir HSYK üyesi'ne atfedilen haber gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca haberde ismi geçen HSYK üyemizin 'what's app' hesabı da bulunmamaktadır" ifadesi kullanıldı.

Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Bekir Bozdağ'ın imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede "Toplantıya Gelmeyin" başlığıyla yayınlanan haberle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirme adına açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Somut herhangi bir bilgiye dayanmayan ve sadece soyut bir ifadeyle 'bir HSYK üyesi'ne atfedilen haber gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca haberde ismi geçen HSYK üyemizin 'what's app' hesabı da bulunmamaktadır.

HSYK 1. Dairesinin 11 Şubat 2014 günü yayınlamış olduğu kararname, 'mazeret' kararnamesidir. Kararnamenin hazırlık süreci ve hakim-savcıların Daireye iletmiş oldukları mazeretler konusunda bilgi sahibi olmayanların, yayınlanan kararname üzerinden çıkardıkları sonuçlar, bilgiden yoksun değerlendirmelerdir."
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER