ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Mart 2014 Pazar 13:42

HSYK'da yeni atamalar

HSYKda yeni atamalar

Ergenekon Davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Özese Sakarya Hakimi oldu. 17 Aralık soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Celal Kara da Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığına atandı.


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, 6526 sayılı Kanun ile kaldırılan özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde görev yapan başkan ve üyeler ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçların soruşturmasında görevlendirilen hakim ve Cumhuriyet savcıların atamalarına ilişkin kararnameyi yayımladı.

HSYK 1. Dairesinin 271 kişilik kararnamesinin, ilgili Kanun kapsamında kalan hakim ve Cumhuriyet savcıları ile talep, mazeret ve hizmet gerekleri dikkate alınarak kapsama alınan hakim ve Cumhuriyet savcıları hakkında yapılan çalışmalar sonucunda hazırlandığı bildirildi.

Kararnameye göre, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanları Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu ve Nurettin Ak İstanbul Hakimliğine, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tayyar Köksal Ankara Hakimliğine getirildi.

Ergenekon Davası'nda gerekçeli kararı geç yazdıkları için haklarında inceleme başlatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese Sakarya Hakimi, üye Hüsnü Çalmuk Kocaeli Hakimi diğer üye Sami Haşıloğlu Trabzon hakimi oldu.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Salih Kaya Gaziantep Hakimliğine, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan Konya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine, İstanbul Hakimi Ali Efendi Peksak Kocaeli Hakimliğine atandı.

İstanbul'daki 17 Aralık soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Celal Kara Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcısı oldu. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER