ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Ocak 2014 Cuma 18:39

HSYK kanun teklifi görüşmelerinde 'yer' krizi

HSYK kanun teklifi görüşmelerinde yer krizi

HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü komisyon toplantısında 'yer' tartışması yaşandı.


AK Parti'nin, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören teklifinin Meclis Adalet Komisyonu'ndaki görüşmeleri gergin başladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ..

GÖRÜŞMELERE SALON DAR GELDİ

Adalet Komisyonu'nun salonu dar gelince ilk tartışma çıktı. Salonu daha büyük olan KİT Komisyonu'na geçildi. Ancak KİT Komisyonu'nun salonu da küçük geldi.

TBMM Adalet Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik yapan teklifin görüşmelerine tartışmaların ardından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantı Salonu'nda başladı.

Komisyon toplantısı, iktidar ve muhalefet partilerinden çok sayıda milletvekilinin katılacak olması nedeniyle, toplantı saatine kısa bir süre kala, TBMM KİT Komisyonu Toplantı Salonu'na alındı.

Toplantı saatine 5 dakika kala KİT Komisyonu Toplantı Salonu'na gelen, başta CHP Grup Başkanvekili Engin Altay olmak üzere bir grup CHP'li milletvekilleri, salonda oturacak yer bulamayınca tartışma yaşandı.

OTURMAK İSTEMEDİLER

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP'li komisyon üyelerine yer verilmesini isteyince bazı AK Parti'li milletvekilleri yerlerinden kalktı.

CHP Grup Başkanvekili Altay, Aydın'ın uyarısına itiraz ederek, "Komisyon toplantılarına üye olmayan milletvekilleri de katılabilir. Biz asıl mesajı aldık. Teşekkür ederiz" diyerek, bazı AK Parti'li milletvekillerinin boşalttığı yere oturmak istemedi.

Altay, milletvekilleri ve basının görüşmelere yoğun ilgisi olduğunu belirterek, Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya'ya, "Siz de zor girdiniz. Toplantının daha uygun salona alınmasını istiyoruz" dedi.

Başkan İyimaya, yaşanan tartışma sırasında, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'ın, "Komisyon üyeleri için yer mevcuttur, buyurun" diyerek, CHP'li milletvekillerini davet edince, "Komisyonu ben yönetiyorum Ahmet bey" diyerek, Aydın'ı uyardı.

Ahmet İyimaya, bazı milletvekillerinin salonda oturacak yer bulamadıklarını belirterek, "Burada önemli olan demokratik, katılımcı hoşgörülü bir müzakere zeminini ortaya koymaktır. Toplantıyı açmadan önce bu zemini arayacağım. Fakat toplantının nerede yapılacağı konusunda karar vermeden önce, görüntülü basının dışarıya çıkması gerekiyor" dedi.

CHP'liler bu duruma tepki gösterdi. Engin Altay, "Kapıda bekleyen ve içeri giremeyen milletvekilleri var. Basının gir çık yapması zor olacak" diye konuştu. Ahmet Aydın, "5 tane boş koltuk var" diyerek CHP'li milletvekillerini tekrar çağırdı.

Tartışma sırasında CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, "Yazıklar olsun, böyle bir şey olamaz. Bu teklifin bu komisyona gelmesi bile ayıptır. Resmen darbe yapıyorsunuz" diye bağırdı. AK Parti'li milletvekilleri bu sözlere tepki gösterdi ve karşılıklı laf atışması yaşandı. Bu sırada CHP Grup Başkanvekili Altay, Köktürk'ü susması için uyardı.  

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER