ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2012 Cumartesi 13:34

Hollandalı engelliler Marmaris'te tatil yapıyor


Hollanda'dan bir turizm acentesi aracılığıyla gelen engelli grubu, Marmaris'te tatil yapıyor.
    
Marmaris'e gelerek tatillerine başlayan 11 kişilik engelli grubu, rehberleri eşliğinde ilçeyi gezdi. Daha sonra Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'nda bowling oynayan engelliler, eğlenceli zaman geçirdi.
    
Hollanda'dan engellileri getiren turizm acentesinin yetkilisi Danielle Engels, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine başvuran engellileri yılın farklı zamanlarında Türkiye'ye getirerek tatil yaptırdıklarını söyledi.
    
Bu grubun Türkiye'ye ilk defa geldiğini belirten Engels, ''Daha önce eylülde bir başka grubumuz Dalyan'a gelmişti. Bu engelli gruplarımızı düzenlenen turlarla dünyanın birçok yerine tatile götürüyoruz. Herkes gibi onların da tatile çıkma hakkı var. Bizim gibi gönüllüler engellileri gezdirip, tatil yapma fırsatı veriyoruz'' dedi.
    
Tatile gelen engellilerin Hollanda'da bir işi olduğunu ve tatil paralarını biriktirip acentelere başvurduklarını anlatan Engels, şirketlerinin de elinden gelen yardımı göstererek, çok düşük bedelle grupları tatile çıkartıklarını kaydetti.
    
Engels, engellilerin Marmaris'te kaldıkları otellerde bir sorun yaşamadıklarını, otelde engelliler için her şeyin düşünüldüğünü dile getirdi.
    
Engelli turistler de Marmaris'i çok sevdiklerini ve kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydetti.
    
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER