ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Aralık 2014 Pazar 10:59

Hırsız mı iş yeri sahibi mi haklı?

Hırsız mı iş yeri sahibi mi haklı?

Çiğdem Karakayış, “Karakola gittim ama maalesef Türkiye’de suç işleyenlerin bizden daha haklı olduklarını söyledikleri için hiçbir şey yapamayacaklarını söylediler” dedi.


Fatih’te müşteri kılığında gözlükçüye giren hırsız, işyeri sahibinin cep telefonunu çalarken saniye saniye güvenlik kameralarına yakalandı. İşyeri sahibi Çiğdem Karakayış, “Karakola gittim ama maalesef Türkiye’de suç işleyenlerin bizden daha haklı olduklarını söyledikleri için hiçbir şey yapamayacaklarını söylediler” dedi.

Olay, Kocamuştafapaşa’da faaliyet gösteren bir gözlükçü de geçtiğimiz cumartesi günü saat 15.10 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, güneş gözlüğü alma bahanesiyle işyerine gelen kimliği belirsiz şüpheli, banko önünde konuşlandı. Ardından işyeri çalışanlarının dalgınlığından faydalanan şüpheli, masa üzerinde duran 2 bin TL değerindeki cep telefonunu alarak arka cebine koydu. Daha sonra hiçbir şey olmamış gibi elini kolunu sallayarak işyerinden uzaklaştı.



OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDI

Müşterilerin gitmesinin ardından bankoya oturan işyeri sahibi Karakayış, cep telefonunun yerinde olmadığını fark etti. Durumdan şüphelenen Karakayış, güvenlik kamera kayıtlarını inceledikten sonra hırsızlık olayını fark etti. Bunun üzerine polisi arayan Karakayış, şüpheliden şikayetçi olmak üzere Aksaray Polis Merkezine gitti.

Olayı anlatan Çiğdem Karakayış, “Dün saat 15.15 sıralarında kimliğini bilmediğimiz bir şahıs işyerine güneş gözlüğü almak bahanesiyle geldi. Daha sonra banko önünde kendisine yer ayarlayarak bilgisayarımın yanındaki cep telefonumu alarak uzaklaştı” dedi.



MAĞDUR HIRSIZA, POLİS ADALET SİSTEMİNE SİTEM ETTİ

Soluğu polis merkezinde aldığını ifade eden Karakayış, “Karakola gittim ama maalesef Türkiye’de suç işleyenlerin bizden daha haklı olduklarını söyledikleri için hiçbir şey yapamayacaklarını söylediler. Ellerinden geleni yapacaklarını ama yakalansa bile suç yaptırımının olmadığını söylediler. Bunu karakoldaki arkadaşlar söylediler. Yani onlar ellerinden geleni yapacaklar. Yakalanacak belki ama yakalandıktan sonra adalet ona gereken cezayı vermeyecek” diye konuştu.



KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER