ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2014 Perşembe 16:59

Heykele basan askere soruşturma

Heykele basan askere soruşturma

Diyarbakır Baro Başkanı Elçi: "Heykele basan kamu görevlileri hakkında idari soruşturma başlatılmıştır"


 
 
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi Lice İlçesi'nin Yolçatı Köyü'ndeki mezarlıktan mahkeme kararıyla kaldırılan PKK'lı Mahsum Korkmaz heykelinin üzerine basarak fotoğraf çektiren asker hakkında, disiplin soruşturması başlatıldığını söyledi.
 
Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Yolçatı köyünde, terör örgüt üyesine ait heykele el konulması olayından sonra yaşanan gerginliklere ilişkin sivil toplum kuruluşları sağduyu çağrısında bulundu.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile yaptıkları görüşmede, kamu görevlileri hakkında soruşturma talimatı verdiğini kendilerine ilettiğini öne sürerek, "Heykele basan kamu görevlileri hakkında idari soruşturma başlatılmıştır" dedi.

Olayın yaşanmaması için birçok girişimde bulunduklarını ancak başarılı olamadıklarını vurgulayan Elçi, "Olayların yaşandığı sırada bir sivil vatandaş yaşamını yitirdi. Güvenlik görevlisi ise kaza kurşunuyla vefat etti. İki kişi ise yaralandı. Bu olayın adli ve idari makamlardan objektif biçimde, titizlikle soruşturulmasını talep ediyoruz. Olaylardan sorumlu olanların yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER