ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 12:10

'Herkes Okusun Okullar Hayat Bulsun'


Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Yozgat Eğitimciler Derneği’nin tüm il genelinde, 'Herkes Okusun Okullar Hayat Bulsun' projesi kapsamında okumayı teşvik etme ve sevdirme amaçlı, 'Peygamber Efendimiz (sav)’in Hayatı' konulu kitap okuma yarışması ve sonrasında da bu kitaptan sınav yapıldı. Sınava yaklaşık 5 bin öğrenci internet üzerinden www.yegder.org adresinden müracaat etti.

    Sınav 3 kategoride yapıldı. İlkokul 2, 3 ve 4. sınıflar, ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflar ve lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflar kendi gruplarında yarıştı. İlkokullar 'Hazreti Muhammed (sav) Gül Devri 1', ortaokullar 'Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed (sav)', liseler ise 'Kâinatın Efendisi Peygamberimizin (sav) Hayatı' kitaplarından sınava girdi. Dereceye giren her gruptan ilk 10 kişiye daha sonra yapılacak toplu bir programla çeşitli hediyeler verilecek.

    Gruplardaki birincilere tablet veya notebook, ikincilere akıllı telefon veya bisiklet, üçüncülere Mp3, Mp4 ve sıralamaya göre hediye çekleri, kitap setleri verileceği bildirildi.

    Yapılan açıklamada, "'Herkes Okusun Okullar Hayat Bulsun' projesinde, Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarımızda öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okul kütüphanelerini güncellemek, öğrencilerin yakın temasta bulunabileceği sınıf kitaplıklarının oluşturulmasını sağlamak, Milli Eğitim'in genel amaçları doğrultusunda Yozgat genelindeki bütün ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim öğrencilerin dikkatlerini kitaba çekmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak, eğitim kapsamında örnek şahsiyetlerin örnek davranışlarını tanıtmak, kendine güven duygusunu geliştirmek, okulunu ve kendini temsil edebilme gücünü kazandırmaktır." denildi. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER