ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Aralık 2013 Çarşamba 17:54

Helikopter şehidi dualarla uğurlandı

Helikopter şehidi dualarla uğurlandı

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Sikorsky tipi helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Binbaşı Ahmet Duman, memleketi Kırıkkale’de dualarla uğurlandı.


Duman’ın 3 yıllık eşi Aysun Duman, "Eşim tecrübeliydi, ona bir şey oldu" diyerek ağıtlar yaktı. Anne Hatice Duman da "Her askeri gördüğümde oğlum seni hatırlayacağım." diyerek gözyaşlarına boğuldu. Baba Hayrullah Duman ise metanetini koruyarak, “Oğlumla 20 gün önce görüştüm. Çok iyi bir çocuktu.” diyerek sakin bir şekilde taziyelere gelenleri karşıladı.

Şehit naaşı Ankara’da yapılan törenin ardından Kırıkkale’nin Kaletepe Mahallesi’nde bulunan baba ocağına getirildi. Burada helalık istendi. Daha sonra Nokta Camii’ne getirildi. Cenazenin gelişiyle birlikte bekleyiş yerini hüzün ve gözyaşına bıraktı. Şehidin eşi, tabuttu öperek vedalaştı. Özellikle şehidin yakınları cenazenin cami avlusuna gelişiyle gözyaşlarına boğuldu.

Şehit için Nokta Camii’nde askeri tören düzenlendi. Cenaze namazının ardından, şehidin naaşı askerler tarafından bir süre omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu. Şehidin naaşı yaklaşık 100 metre top arabasında taşındı. Bu arada bir grup öğrenci, caminin bahçesinde dev Türk bayrağı açtı.
Kısa bir yürüyüşten sonra şehidin naaşı cenaze aracına alındı. Buradan toprağa verilmek üzere Kırıkkale Şehitliği'ne götürüldü. Burada Duman, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreni birçok televizyon kanalı tarafından canlı olarak yayımlandı.

Törene Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, il müdürleri, çevre belediye başkanları Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Adem Huduti, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.



















KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER