ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Kasım 2014 Pazar 23:23

HDP’nin saçmalığı protesto edildi

HDPnin saçmalığı protesto edildi

HDP’nin, Şırnak’ın Silopi ilçesi ve Mardin’in Mazıdağı ilçesinde ‘Kadına Şiddete Hayır’ eyleminde çarşaf giydirdikleri kadınları zincirleyerek, erkeklerin kölesi gibi göstermesi Şanlıurfa’da protesto edildi.


Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Kadın Platformu Başkanı İlknur Esmer, HDP’li bir grubun, çarşaf giydirdikleri kadınları zincirleyerek erkeklerin kölesi gibi göstermeye çalışıldığını ve ‘namus toplumun kabusudur’ ifadesinin kullanıldığı eylemin, kadına ve namusa yönelik saldırı olduğunu ifade etti. Esmer, "Herkes tarafından da biliniyor ki bu saldırı İslam’a ve toplumun örf ve adetlerine karşı bir savaştır. ‘Namus toplumun kabusudur’ sloganını her fırsatta dillendiren ve böylece namus ve din düşmanlığı yapan HDP, bazı kadınlara çarşaf giydirip ellerini zincirlerle bağlayarak köle gibi çarşının ortasında gezdirmesi ile gerçekleştirdiği bu eylem, hakaret içerikli provokatif bir eylemdir. Müslümanlarla, halk ile dalga geçmektedir. Kendisini doğuran annelere, ninelere hakarettir, terbiyesizliktir ve saygısızlıktır. Haddini bilmeyen bu zihniyet tüm bunları kadına özgürlük kisvesi altında yapmaktadır. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak İslam’a karşı yapılan bu hayasızca eylemi kınıyor ve bu eylemi gerçekleştirenleri annelerinin ve ninelerinin vicdanlarına havale ediyoruz. Umarım bu yaptıklarından pişman olurlar ve bundan sonra İslam’a ve örf adetlerimize hakaret edip savaş açmazlar” dedi.

Basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar, dua etti. Tekbirler getiren grup, ‘Kahrolsun PKK’ sloganlarının ardından sessizce dağıldı.








KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER