ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2014 Salı 14:17

HDP’li Meclis üyesinin boğazını kestiler

HDPli Meclis üyesinin boğazını kestiler

HDP Genel Merkezi'nde yaşanan tartışmada bıçaklanan HDP Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Karataş ağır yaralandı


HDP Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş, parti genel merkezinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralandı. Ameliyata alınan Karataş'ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Saldırgan ise kısa sürede yakalandı.

Olay, sabah Mithatpaşa Caddesi 62 numarada bulunan HDP Genel Merkezi'nde gerçekleşti.

Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş ile bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başlayan saldırgan, bıçakla Karataş'ı boğazından yaraladı. Saldırgan daha sonra hızla koşarak binadan ayrıldı.

Ağır yaralanan HDP’li yönetici, ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Karataş'ın uğradığı bıçaklı saldırı ile ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Tuncel, "AKP partimizi hedef gösterdi. HDP PM üyemiz Ahmet Karataş Ankara il binamızın önünde saldırıya uğradı. Boğazı kesildi. Durumu ağır" dedi.

"Saldırganın il dışından geldiği ve partide kendisiyle ilgilenilmediği gerekçesiyle çıkan tartışma sonucu saldırıyı gerçekleştirdiği" öne sürüldü.

Öte yandan HDP'den yapılan açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde Ankara il binamızda saldırıya uğrayan PM Üyemiz Ahmet Karataş'ın sağlık durumu iyiye doğru gitmektedir" denildi.

SALDIRGAN YAKALANDI

HDP PM ve Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Karataş'ı bıçakla yaralayan zanlı E.A yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş şube Müdürlüğü ekipleri, Mithatpaşa'daki parti binası önünde Karataş'ı bıçakla yaraladığı iddia edilen E.A'yı, Altındağ'da akrabasının evinde gözaltına aldı.

Zanlı, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

DAVUTOĞLU: YAKALANDI VE SUÇUNU İTİRAF ETTİ

HDP'li Ahmet Karataş'a yapılan bıçaklı saldırıyı kınayan Başbakan Davutoğlu saldırının nedeninin araştırıldığı açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP PM ve Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Karataş'ı bıçakla yaralayan 1986 Ankara doğumlu zanlının yakalandığını ve suçunu itiraf ettiği söyledi.

"(HDP'yi hedef gösterdiği iddiası) Burada hedef gösterme diye bir şey söz konusu değildir. Benim dün yaptığım açıklama da gayet berrak, açık bir ifadeyle yapılmıştır. Bizim için bütün siyasi partiler muhataptır. Ama her siyasi partinin de asli görevi, barışçıl bir dil kullanmasıdır."

HDP'li Ahmet Karataş'a yapılan saldırıya ilişkin, "Ben her şeyden önce bütün şiddet olaylarını açık bir şekilde kınadığım gibi bu şiddet olayını da kınıyorum. Hiçbir gerekçe herhangi bir siyasetçiye, vatandaşa yapılan bu saldırıyı mazur gösteremez." 





KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER