ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Şubat 2017 Salı 21:10

HDP Milletvekili Öcalan serbest bırakıldı

HDP Milletvekili Öcalan serbest bırakıldı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle talimatla ifadesi alındıktan sonra Bakırköy Adliyesi'nden ayrıldı.


HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle talimatla ifadesi alındıktan sonra Bakırköy Adliyesi'nden ayrıldı. 

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında yakalama kararı çıkarılan Öcalan, Bakırköy Adalet Sarayı'na getirilerek, Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesinde talimatla ifade verdi. 

Öcalan savunmasında, mahkemenin suç işlediğini, kaçakçılıkla görevli olan mahkemenin konuya hakim olmadığını öne sürerek, ''Bir tiyatronun sahnesinde rol alıyorsunuz. Milletvekilinin yargılanamayacağını avukatımız dile getirdi. Biraz önce okumuş olduğunuz tüm hususlar, aslında milletvekilinin yapması gereken görevlerdir ve bu ülkede demokrasi ve düşünce özgürlüğünden bahsedilecekse bunu hiç kimsenin sorgulamak gibi hakkının olmadığını düşünüyorum.'' dedi. 

Hukukun herkese lazım olduğunu dile getiren Öcalan, hukuku hiç kimsenin çiğnemesine müsaade etmeyeceğini ve hiçbir şekilde ifade vermeyeceğini söyledi. 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER