ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2014 Çarşamba 12:21

Hayalet şehir Diyarbakır

Hayalet şehir Diyarbakır

Araçların yakılıp yolların barikatlarla kapatıldığı kent, hayalet şehre büründü.


Diyarbakır’da, IŞİD’in Kobane’ye saldırısını protesto etmek isteyen gruplar kenti savaş alanına çevirdi. Araçların yakılıp yolların barikatlarla kapatıldığı kent, hayalet şehre büründü. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinde ekmek almak için fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Diyarbakır’da önceki gün başlayan ve dün gece artarak devam eden olayların bilançosu gittikçe ağırlaşıyor. Dün çıkan olaylarda 8 kişi hayatını kaybederken, göstericiler kentin birçok noktasında araçları ateşe verip yolları barikatlar kurarak trafiğe kapattı. Sabah saatlerinde kent hayalet şehre bürünürken, Diyarbakır Valiliği sokağa çıkma yasağını yarın saat 06.00’a kadar uzattı.

ZIRHLI ARAÇLARDAN ‘DIŞARI ÇIKMAYIN’ UYARISI

Kentte sokağa çıkma yasağının uzatıldığını bilmeyen vatandaşlara polis araçlarından ‘Sokağa çıkma yasağı yarın saat 06.00’a kadar uzatılmıştır. Can güvenliğiniz için evlerinize dönün’ çağrısı yapıldı. Vatandaşlar, polisin uyarılarını dikkate alarak, evlerine döndü. Bazı vatandaşlar da polisle sohbet ederek kavga ortamının ne zaman sona ereceğini sordu. Polis de ‘İnşallah yarın hiçbir sorun kalmaz’ yanıtını verdi.

VATANDAŞLAR EKMEK KUYRUĞUNDA

Önceki gün başlayan ve dün artarak devam eden olayların ardından vatandaşlar bugün sabahın erken saatlerinde kalkarak ekmek kuyruğuna girdi. Kentin bir çok noktasında ekmek fırınları da tahrip edilirken, vatandaşlar, aldıkları ekmeklerle evlerinin yolunu tuttu.

3 BANKA GÖSTERİCİLER TARAFINDAN TALAN EDİLDİ

Dün, göstericilerin hedefi haline gelen 3 banka, kullanılamaz hale geldi. Yenişehir ilçesindeki Gevran ve Ekinciler Caddelerinde bulunan bankaları, göstericiler molotof kokteylleri ile ateşe vererek kullanılamaz hale getirdi. ATM’leri de tahrip eden göstericiler, bankaları yağmaladı.

KENTTE ONLARCA ARAÇ ATEŞE VERİLDİ

Önceki gün başlayan ve dün akşam doruğa ulaşan olaylarda onlarca araç ateşe verildi. Kentin bir çok noktasında kullanılamaz hale gelen araçlardan barikatlar oluşturuldu. Öte yandan seyir halindeki bir araca molotof kokteyli atıldı. Benzin istasyonunun yanında alev topuna dönen araç paniğe neden oldu. Alevlerin benzin istasyonuna ulaşmaması olası bir facianın önüne geçti.

8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Diyarbakır’da, dün akşam karşıt görüşlü grupların sokak ortasında çatışmasının ardından kentte silah sesleri yükseldi. Çıkan olaylarda 8 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişinin de yaralandığı öğrenildi. Yaralılar Diyarbakır’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

EĞİTİME BİR GÜNLÜK ARA

Kentte çıkan olayların ardından Diyarbakır Valiliği yaptığı açıklama ile okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu. Kentte şehir içi ulaşım araçları da kontak kapattı.



















KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER