ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Ekim 2014 Cuma 07:14

Havalimanı'nda gözaltına alınan 46 kadın serbest

Havalimanında gözaltına alınan 46 kadın serbest

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Katı'nda IŞİD kuşatmasını protesto etmek isterken gözaltına alınan 46 kadın sağlık kontrolünden geçirildikten sonra serbest bırakıldı.


 Kobani'ye yönelik IŞİD kuşatmasını protesto etmek için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Katı'nda eylem yapmak isterken, polis tarafından göz altına alınan "Savaşa Karşı Kadın İnisiyatifi" adlı grup üyesi 46 kadın Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından otobüsle sağlık kontrolü için Dr. Sadi Konuk Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. İlk önce sağlık kontrolüne giren kadınlar dışarda diğer arkadaşlarının işlemlerinin bitmesini bekledi. Bu sırada 'Kadınlara bir selam Kobani'den dönüş yok', 'Tacizci polis hesap verecek' şeklinde slogan attılar.

"GÖZ ALTINA ALINIRKEN POLİSLER TARAFINDAN DARP EDİLDİK"

Savaşa Karşı Kadın İnsiyatifi üyesi Özgül Sakin, havalimanında gözaltına alınırken darp edildiğini iddia ederek, " Havalimanında biz IŞİD'in Kobani'deki saldırılarına, iş birlikçi AKP'nin Türkiye'deki iç savaş görünümüne yol açmasına karşı ve Kobani'deki direnen kadınlarla birlikte dayanışma için oradaydık. Pankartımızı açıp bu taleplerimizi dile getirecektik. Bu IŞİD'in geri çekilmesini, AKP hükümetinin derhal politikalarına son vermesini ve barışın sağlanmasını istiyorduk. Bunları söyleyecektik. Pankartımızı açtık, daha 30 saniye geçmedi bir polis grubu paldır küldür bizi göz altına almaya çalıştı. Biz de sloganlarımızla oradaki insanlara uluslararası boyutta da sesimizi duyurmak, tüm kadınlara IŞİD'in katliamlara karşı, AKP'nin bu iş birliğine karşı kadın dayanışmasıyla direnmesini istedik. Ama aynen AKP'nin polisi de aynı işbirlikçi tutumuyla bizi gözaltına aldı. Orada yapması gereken bizim gösterimizi sağlıklı bir şekilde yapmamamızı sağlamaktı. Ama tam aksine darp ederek hakaret ederek taciz ederek gözaltına aldı. Biz zaten polis hakkında da suç duyurumuzu yapacağız, davamızı açacağız. Ama biz kadınlara sesimizi duyurduğumuzu biliyoruz" dedi.

Sağlık kontrolü tamamlanan kadınlar alkışlar eşliğinde hastaneden çıkarken ' Her yer Kobani her yer direniş , Katil IŞİD işbirlikçi AKP' şeklinde slogan attarak hasteneden ayrıldı.













KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER