ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Temmuz 2017 Pazartesi 01:33

Hatay'da polis uygulama noktasına saldırı : 2 şehit, 1 yaralı

Hatayda polis uygulama noktasına saldırı : 2 şehit, 1 yaralı

Vali Ata: "Şu anda tespitler, olayın PKK tarafından yapıldığı kesin. Olayla ilgili araştırma ve soruşturma devam ediyor. Kaçan teröristlerin yakalanması için de hem emniyetimiz hem de jandarma birliklerimiz arazide operasyon yapıyorlar"


Hatay Valisi Erdal Ata, kentte 2 polisin şehit olduğu, 1 polisin de yaralandığı terör saldırısıyla ilgili, "Şu anda tespitler, olayın PKK tarafından yapıldığı kesin. Olayla ilgili araştırma ve soruşturma devam ediyor. Kaçan teröristlerin yakalanması için de hem emniyetimiz hem de jandarma birliklerimiz arazide operasyon yapıyorlar." dedi.

Ata, makamında yaptığı açıklamada, Antakya ilçesi girişindeki Bölge Trafik Amirliğinin olduğu bölgede sabit kontrol noktası bulunduğunu ve zaman zaman bu noktadan kaçmak isteyen araçların yandaki tali yollara saptığını belirtti.

Bu sapmaları önlemek için akşam saat 21.00-22.00 sıralarında eski İskenderun karayolunda ekiplerin görev yaptığını aktaran Ata, görevin bittiği sırada ekiplerden birinin ayrıldığını, ikinci ekip ayrılmak üzereyken saldırının gerçekleştiğini ifade etti.

Ata, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İkinci ekibimiz de ayrılmak üzereyken o anda gelmekte olan içinde üç tane teröristin bulunduğu bir araçtan ateş ediliyor. Maalesef iki polisimizi kaybettik, şehit oldu. Bir polisimiz de hastanede tedavi oluyor. Şu anda tespitler, olayın PKK tarafından yapıldığı kesin. Olayla ilgili araştırma ve soruşturma devam ediyor. Kaçan teröristlerin yakalanması için de hem emniyetimiz hem de jandarma birliklerimiz arazide operasyon yapıyorlar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm milletimizin, ailelerinin başı sağ olsun, yaralımıza da acil şifalar diliyorum."

Yaralı polisin tedavisinin sürdüğünü belirten Ata, hayati tehlikesinin bulunmadığını sözlerine ekledi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER