ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Temmuz 2013 Perşembe 01:56

Hatay'da olaylar çıktı

Hatayda olaylar çıktı

Gezi gösterilerinde ölen Ali İsmail Korkmaz'ın memleketi Hatay'da olaylar çıktı.


Eskişehir'deki gezi parkı olaylarında yaralanıp 33 gün sonra ölen Ali İsmail Korkmaz'ın memleketi Hatay'da olaylar çıktı.

Korkmaz'ın ölümünü protesto etmek isteyen Halkevleri üyesi grup, polis ile çatıştı.

Çıkan olaylarda bir polis memuru ayağından yaralandı.

Ali İsmail Korkmaz'ın öldüğü haberini alan Halkevleri üyesi bir grup, Armutlu Mahallesi'nde toplanarak Gündüz Caddesi girişine yürüdü.

Burada barikat kuran göstericiler, polisin 'dağılın' uyarısına rağmen eylemini sürdürdü. Yürümek isteyen göstericileri durdurmak isteyen polis arasında gerginlik yaşandı. Yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca yürümekte ısrar eden gruba polis müdahale etti. Uyarılara taşla karşılık veren eylemcilere polis arasında çatışma çıktı.

Biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edilen göstericiler ara sokaklara girerek taş ve bilye atmaya başladı. Atılan taşlardan bir polis yaralandı.

Yaralı polis ambulans ile hastaneye kaldırıldı. 

ANKARA'DA DA OLAYLAR ÇIKTI

Gezi Parkı olaylarında Eskişehir’de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ı anmak için toplanan yaklaşık 350 kişilik grup, Kennedy Caddesi’ni trafiğe kapattı. Burada yaklaşık iki saat eylemlerini sürdüren grubu polis yolu açmaları konusunda defalarca uyardı. Uyarıların ardından emniyet güçleri bir kez de eylemcilerin yanına giderek konuşmak istedi. Burada yapılan konuşmada dağılmayı reddeden eylemciler, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA)’nın önünde kol kola girerek müdahale yapılmasını engellemek istedi. Bunun üzerine polis, gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Yapılan müdahalenin ardından grup ara sokaklara dağıldı. Kennedy Caddesi tekrar trafiğe açıldı. 

KAYNAK:
Ajanslar
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER