ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Temmuz 2013 Pazartesi 20:25

Hatay’da Gezi operasyonlarında 32 kişi gözaltına alındı

Hatayda Gezi operasyonlarında 32 kişi gözaltına alındı


Hatay’da Gezi Parkı operasyonları kapsamında sabah saatlerinde Sevgi Parkı'nda bulunan çadırlara ve kent merkezindeki bazı evlere eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda toplam 32 kişi gözaltına alındı. Gerçekleşen operasyonlarda bir güvenlik görevlisinin de hafif yaralandığı öğrenildi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, beraberinde Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve Hatay İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit ile birlikte sabah saatlerinde gerçekleşen operasyon hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Taksim Gezi Parkı eylemleri ile başlayan gösterilerin Hatay’da zaman zaman farklı bir boyut kazanarak, huzur ve güven ortamını olumsuz etkileyen boyutlara vardığının altını çizen Lekesiz, “Yaklaşık bir ayı geçen süreçte halkımızın hassasiyetleri göz önünde tutularak, belli alanlarda demokratik hakkın kullanılması şeklinde tezahür eden gösterilerin yapılmasına kolaylık gösterilmiştir. Ancak ilimiz merkez ilçesi Armutlu Mahallesi’nde bulunan Gündüz Caddesi’ni trafiğe kapatarak günlerdir yasadışı gösteriler yapılmaktadır. Söz konusu gösterilerde bölgede ikamet eden vatandaşlarımızın, esnafımızın mağdur edilmesi ve sürdürülen yasadışı eylemler ile ilimiz huzurunun bozulması kabul edilebilirlik sınırını aşmıştır.” dedi.

"YASADIŞI GÖSTERİLERE HATAY’DA MÜSAADE EDİLMEYECEK"

Hatay Valisi Lekesiz, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile kanunun uygulanmasına dair yönetmelik ve konu ile ilgili diğer mevzuat hükümleri ve bugüne kadar yaşananlar göz önüne alındığında Hatay’ın huzur ve güven ortamının daha fazla olumsuz yönde etkilenmemesi için yaşa dışı gösterilere bundan böyle müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Vali Lekesiz, 1 Haziran'da Hatay’da başlayan ve halen devam eden eylemlere katılarak, olayları provoke ettikleri, terör örgütleri adına olaylara karışarak olayları yönlendirdikleri değerlendirilen şahıslara yönelik güvenlik birimleri tarafından 22 Temmuz'da yapılan planlı operasyon sonucu 17 şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

Lekesiz şöyle devam etti: “Söz konusu şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda gaz maskesi, molotof kokteyli yapımında kullanılan şişe, sapan, siyah saplı bıçak, özel yapılmış sopa, siyah renkli bandana, kask ve çok sayıda örgütsel doküman, dijital veri depolayan malzemeler ele geçirilmiştir.

Öte yandan, ilimiz Sümerler Mahallesi Şükrü Güçlü Köprüsü yanında bulunan Sevgi Parkı’na kurulan çadırlar ile bu park, ilimizde düzenlenen eylemlerin adeta merkezi haline getirilmiştir. Yasal olmayan bir şekilde parkın işgal edilmesine son vermek ve suç unsuru bulunması halinde işlem yapmak üzere güvenlik güçleri, 22 Temmuz 2013 günü söz konusu parka gitmiştir. Park içerisinde ve çadırlarda yapılan arama neticesinde; toplumsal olaylarda kullanılan ve suç unsuru oluşturan 2 adet döner bıçağı, 4 adet gaz maskesi, 60 adet içerisi benzin, tiner, boya karışımı ile dolu kullanıma hazır cam şişe (molotof), molotof yapımında kullanılan malzeme, demir çubuklar ve sopalar, sapan ve bilyeler, 5 litre zift, 18 kg boya, 1 adet pet şişede benzin, 25 adet maytap, 10 adet inşaat bareti, 1 adet 18 kg'lık teneke içerisinde yaklaşık 10 litre tiner, 2 adet tornavida elde edilmiştir. Güvenlik görevlilerini görerek kaçma girişiminde bulunan ve direnen 12 kişi ile yaşı küçük 3 kişi olmak üzere, toplam 15 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır.”

Toplantıda Hatay Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Numan Şahapoğlu tarafından gazetecilere operasyonlar sırasında ele geçirilen malzemeler ve kullanım alanları anlatıldı.













KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER